IKEA zet de gehaktballetjes met paard terug in het schap

Al in het begin van de affaire rond het paardenvlees bleek dat ook de beroemde Zweedse gehaktballetjes van IKEA paard bevatten. De balletjes worden niet alleen geserveerd in de restaurants van IKEA, maar je kunt ze ook los kopen. IKEA haalde razendsnel in al zijn vestigingen de gehaktballetjes uit de schappen. Maar het bedrijf heeft zich - een beetje - bedacht. Want wat is er eigenlijk tegen Zweedse gehaktballetjes met een beetje paard? In Zweden komen de balletjes dan ook alsnog in de winkels. Zonde om weg te gooien, tenslotte. Vermoedelijk gaat IKEA de balletjes, die nu diepgevroren worden bewaard, verkopen, met de vermelding dat er ook een beetje paard in zit. De opbrengst wordt dan deels geschonken aan liefdadige instellingen. En dat is een beter idee dat gezond voedsel vernietigen

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Beide handen

  Goed dat dit alsnog geconsumeerd wordt, maar gezond voedsel zou ik het toch niet willen noemen……

  • JM

   Waarom niet gezond? Misschien niet in geval van vitaminen en mineralen, maar voor zover bekend wel vrij van ziekten en het wordt al jaren gegeten….

   (in antwoord op Beide handen)
  • kletsmajoor

   Als je er een normale hoeveelheid van eet als onderdeel van een goede maaltijd, is er niets mis mee hoor.

   (in antwoord op Beide handen)
 2. John

  Als we veel paarden hebben gefokt en er is een crisis waardoor er geen vraag meer is naar recreatie en manegepaarden moeten we ze wel opeten. Het is de harde waarheid. Dat slimme jongens het gaan mixen met koe en dan voor koe verkopen, dat was te voorspellen.
  Wie dacht 100% ham te eten als hij een broodje ham bestelt?
  Nog even dooreten, over een poosje zijn de paarden op.

Reacties niet toegestaan