‘Typisch Nederlands’ advies over seksbuddy is wereldnieuws

Na kritiek van singles over een gebrek aan fysiek contact tijdens de lockdown wijzigde het RIVM vrijdag de regels: alleenstaanden mogen één persoon uitkiezen om fysiek contact mee te hebben. Ze hoeven met die seksbuddy dus geen anderhalve meter afstand te bewaren. Het 'typisch Nederlandse' advies gaat de wereld over.

Zo schrijft The Guardian verwonderd: "In een typische open-minded interventie heeft het RIVM de officiële richtlijnen gewijzigd door te adviseren dat mensen zonder permanente seksuele partner tot overeenstemming komen met gelijkgestemde personen. Het advies luidt: Overleg met die persoon over seksueel contact en maak afspraken." Het voor de Britten toch niet zo heel belangrijke nieuwtje is in een paar uur tijd al bijna duizend keer gedeeld en behoort tot de meest gelezen berichten op de site.

Op de Ierse nieuwssite Buzz wordt er eveneens over gesproken: "Het typische ruimdenkende advies van Nederland doet ook suggesties voor koppels om hun seksuele relatie te onderhouden terwijl een van hen ziek is, zoals het vertellen van erotische verhalen aan elkaar," klinkt het verbaasd.

Ook op het Amerikaanse Reddit wordt het topic inmiddels uitgebreid besproken en een Franse nieuwssite vond het eveneens nieuwswaardig. In de meeste andere landen is er geen officieel overheidsadvies over seks tijdens de crisis. In het Verenigd Koninkrijk zei de regering alleen voorafgaand aan de lockdown dat koppels maar snel bij elkaar in moesten trekken als ze nog contact wilden met elkaar.

Bron(nen):   The Guardian