BN-ers over het terugtrekken van Het Lied

Zus Jennifer Ewbank: "Ik vind dit vreselijk. Ik heb met eigen ogen gezien hoe ontzettend hard John voor de koning en voor jullie allemaal aan dit lied heeft gewerkt. Ik ben zo boos! Ik schaam mij diep voor diegene die zich zo respectloos op John hebben gestort." Daphne Deckers: "Lieve John, er hebben tientallen mensen met hart en ziel aan het Koningslied gewerkt, maar jij boven alles en iedereen. Het is fantastisch geworden; wat waren we er trots op. Maar ik begrijp heel goed dat je zegt: tot hier en niet verder." Paul de Leeuw: "Ho ho ho!!! Wat gaan we nou doen? Buigen .... Nee we gaan barsten ! Barsten van energie! Godver... Dit is het en dit gaat het worden!!!" Sjuul Paradijs: Schande hoe De Makers van het Koningslied middeleeuws zijn gestenigd. Gaan we zo met elkaar om? Mooi of niet, respect voor De Makers! Rutger: Dus je maakt iets namens het land en als het land dat vervolgens niet mooi vindt en dat ook zegt, is het respectloos. Sylvia Witteman: Hee, goed nieuws! En jongens: don't shoot the messenger.

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Rutger says it all

  • nadine_v

   O, dus ‘Ga je begraven in schaamte, de hoogste boom is nog te goed voor je, je
   moet mild worden gestenigd, enz.’ heet tegenwoordig ‘respectvol’.

   (in antwoord op Marcel van Houten)
   • Beela Teismar

    ‘De dag die je wist dat zou komen’ vind ik even respectloos. Alsof ik een debiel ben die toch niet doorheeft dat de tekst vol taalfouten zit…..

    (in antwoord op nadine_v)
   • Marcel van Houten

    Het gaat mij niet om de persoon Rutger hoor, maar zijn uitspraak die in het bericht staat. Daar kan ik prima achter staan en verder is het toch allemaal poppenkast?

    (in antwoord op nadine_v)
   • Niegol

    nee hoor, een baby uitmaken voor chinees hondje (en deze dame gaf op een beleefde manier aan dat ze het lied niet leuk vond) omdat je het nivo van een peuter hebt, dat is echt veel beter!

    (in antwoord op nadine_v)
    • nadine_v

     Die had ik nog niet gehoord toen en sommige dingen wil je eigenlijk ook niet weten.

     (in antwoord op Niegol)
 2. Harrie Vangangelt

  Wie wind zaait zal storm oogsten, maar mee eens dat dit voor de persoon een drama is.

  • PaulusJ

   Een drama is het niet. Er is niemand dood. In de spiegel kijken en doorgaan. Is dat plotseling geen normale gang van zaken meer? Doen niet miljoenen Nederlanders dat regelmatig? Niet gelukt. Beter worden. Doorgaan!

   (in antwoord op Harrie Vangangelt)
 3. knier

  Een groepje heeft een wangedrocht geproduceerd waarbij is geprobeerd het volk als een soort randdebielen te betrekken bij dit project.
  Als het vervolgens zelfs dat volk,wat toch wel wat gewent is op het terrein van Oranje aanbidding,zelfs te debiel is geworden,snapt men er ineens niks meer van.
  Jammer dan;hopelijk is dit de druppel op het gebied van nationale debilisering,en denken “artiesten” voortaan een beetje na voordat ze hun vocale bagger over het volk leeg schudden.

 4. tan

  haha, Rutger en respect…

 5. tan

  maar “he says it all”.

 6. kletsmajoor

  Ewbank voelt zich nu slachtoffer van de sociale media maar hij had de kracht van de sociale media juist kunnen gebruiken door een aantal test-liedjes
  op het net te zetten en om commentaar te vragen (á la Google Beta). Dan
  had hij snel kunnen merken in welke richting de verwachting van het volk ligt voor zo’n lied.

 7. PaulusJ

  Achgut, kritiek. Daar kunnen de gevoelig artiesten natuurlijk niet tegen.
  Zelfkritiek en nederigheid is sowieso teveel gevraagd voor de Nederlandse artiesten die gespeend zijn van talent of goede smaak.
  En laat de tekstkrabbelaars, D. Dekkers en de andere totaal onterecht beroemd geworden talentlozen de dans niet ontspringen. Troep is troep1

 8. Dead Silence

  Reacties van BN-ers. Dat is juist het probleem. Men noemt zich BN-er, omdat hun persoon vaak op een scherm wordt afgebeeld. Dat deze personen vrijwel allemaal inhoudsloos zijn, is juist het probleem. De echte elite is onzichtbaar en dat zijn geen BN-ers. Ik keur de bedreigingen aan het adres van de componist af, maar ben blij dat men tot inkeer is gekomen en ons verlost van deze BN-er troep.

  • Niegol

   Mee eens!
   Bovendien, hij heeft er hard voor gewerkt?
   De melodie had ie 5 jaar gelenden al (gejat), de text is door anderen geschreven, en totaal hebben we het over een flutliedje van 5 minuten met het nivo waar de gemiddelde reclame jingle zoch nog voor zou schamen!

   En dan klagen dat ie zo hard gewerkt heeft…

   Hoeveel zou dit gespuis hiervoor gevangen hebben?

   (in antwoord op Dead Silence)
 9. Ron Kersten

  John is een doorgewinterde professional en weet donders goed hoe het werkt in de muziekwereld. Sommige van zijn liedjes haalden de top andere liedjes flopten, in dit geval dus ook. Dat dit een persoonlijk drama is begrijp ik, maar je moet nu niet overdrijven en gewoon accepteren dat hij en het hele team het niet goed hebben aangepakt. Zoals ook met liedjes in de hitlijsten oordeelt het publiek, en dat zou voor het merendeel dit liedje niet kopen.
  Eerlijk gezegd moeten de teksschrijvers zich diep schamen want die hebben gewoon belabberd werk geleverd, en John treft zeker niet alle blaam.

 10. Desperanto

  Dit las ik op het briljante blog van Sante Brun: “Een kameel is een paard, ontworpen door een commissie.”

  • rearden

   Dat is al een héél oude grap. Bovendien onzinnig, want het suggereert dat een kameel minder goed ontworpen zou zijn dan een paard. Kletskoek natuurlijk, want een kameel is zijn eigen omgeving superieur aan een paard. Wat we mooi of minder mooi vinden doet niet ter zake.

   (in antwoord op Desperanto)
   • Desperanto

    Tuurlijk is het een oude grap, maar het gaat om het idee dat het hele “commissie” proces een ander resultaat oplevert dan oorspronkelijk de bedoeling was. Of een paard nou beter is dan een kameel doet niet ter zake.

    (in antwoord op rearden)
 11. AT

  De bagger die persoonlijk over Ewbank is uitgestort is triest, net als de bagger die door de makers van het nummer over Nederland is uitgestort. Volk en lied verdienen elkaar; beide van laag niveau.

 12. Caveat Emptor

  Wat moet Paul de Leeuw nu zingen dan?

 13. John

  Vaak zijn we, nadat de NL bijdrage aan het songfestival als bijna laatste eindigt, het erover eens dat het niet deugde. Nu hebben we een oordeel al 9 dagen vóór de fatale dag.
  Beter ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald.
  Prima toch, niet huilen John Ewbanks, je bent vast een grote jongen.

 14. Kattebel

  Het betreft in ieder geval wel de Nederlandse dwarsdoorsnede wat betreft cognitief vermogen.

  ‘De dag die we wisten dat zou komen is hier’: het Koningslied is geëuthanaseerd.
  Dit doet even pijn voor Bekend Nederland, maar staat niet in verhouding tot de narcose waarin dit land zou zijn beland als dit in de Walpurgisnacht de Oranjes werkelijk was toegezongen.

Reacties niet toegestaan