Nationaal Comité houdt vast aan Koningslied

Het nationaal comite, de opdrachtgever voor het omstreden koningslied van John Ewbank c.s., heeft  besloten dat het lied gewoon zoals bedoeld zal worden gezongen op 30 april Ewbank maakte bekend het nummer terug te willen trekken toen hij een stortvloed aan kritiek op het nummer over zich heen kreeg. Maar het comite onder leiding van Hans Weijers wil doorzetten ,Sinds de lancering van het lied is er sprake van een golf van reacties, veelal positief. Het is duidelijk dat er ook veel kritische geluiden zijn in de samenleving over delen van de tekst van het lied", aldus het Comité. "Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft na goed overleg met de NPO en John Ewbank besloten vast te houden aan het Koningslied", meldt het comité in een persbericht.

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan-Willem Meijer

  Gelukkig!

 2. Cornelis Berend

  De RVD heeft Het Nationaal Comité laten weten dat Willem en Maxima het “niet erg” vinden als het wordt gezongen. Zij hebben ook beloofd het gezicht in de plooi te houden tijdens de uitvoering. De schade door het NIET uit te voeren is immers veel groter dan om het gewoon wel te doen. Aldus is de afweging gemaakt… al vraag ik me af wat die schade is.

  http://www.petities24.com/nee_tegen_het_koningslied

  • John

   Ach Willem heeft verleden jaar toch ook meegedaan met wc potten gooien? Hij is nooit ergens te beroerd voor, een aardige jongen die fouten maakt, net als wij toch?

   (in antwoord op Cornelis Berend)
 3. ernestvanderclooten

  IK BEN ZO INTENS,INTENS GELUKKIG!!!

 4. PaulusJ

  Want de elite, die gaat door. Always. Niet te stoppen.
  Door regen, wind en zon staan ze naast-, achter-, voor- ons, hun, wij, jullie, het volk, koning en vaderland.
  Niveau 2e klas lagere school rijmelarij, maar doorgaan dat doen ze!

 5. Buck Danny

  “Sinds de lancering van het lied is er sprake van een golf van reacties, veelal positief.”

  Uhm, pardon? Veelal positief?

  • i7

   Ik heb heel heel weinige positieve reactie gelezen.

   (in antwoord op Buck Danny)
  • Prikker

   Als je de negatieve reacties stelselmatig negeert hoor je alléén maar positieve reacties.

   (in antwoord op Buck Danny)
  • catchit64

   De positieve reacties kwamen voornamelijk van de B artiesten die meezongen dus daar verwacht je ook geen negatieve reacties van…

   (in antwoord op Buck Danny)
  • John

   Er zijn heel veel mensen in NL die alleen naar zichzelf luisteren

   (in antwoord op Buck Danny)
 6. Gerd Boudrie

  Dit is aan het buitenland niet meer uit te leggen .. die halen de tekst door een vertaalmachine… en dan ….. #koningslied

  • knier

   Gewoon doorgaan alsof er niets aan de hand is,en vooral niet vergeten om als een mongool met je vlaggetje te zwaaien tijdens het zingen van dit “lied”.

   Hopelijk ziet NL na 30 april eindelijk eens in wat voor randdebiele vertoning het wel niet is,en dan weer an masse roepen hoe serieus en belangrijk dat keuningshuis wel niet genomen wordt in het buitenland.

   Ja met dit lied in gedachte zullen al die buitenlandse order verstrekkers wel weer in rijen opgesteld staan om nog meer NL kwaliteits- producten te kopen.

   (in antwoord op Gerd Boudrie)
   • John

    wel of niet of niet of wel, wat bedoel je nou, heb je soms ook meegeschreven aan die tekst?

    (in antwoord op knier)
  • John

   en dan komt er altijd wartaal uit.
   dus wat is het verschil?

   Maar, maken we ons niet al te druk over “het buitenland”? Behalve de boulevardpers in Europa heeft er toch niemand een seconde aandacht voor dit geneuzel om een volksvermaak? Dat liedje interesseert geen hond. En geloof maar, het duurt nog jaren voor de gemiddelde buitenlander enig idee heeft hoe ons koningshuis in elkaar steekt. Ze zullen nog heel lang het haarhelmpje van Beatrix voor ogen hebben als iemand het over een Nederlands staatshoofd heeft.

   (in antwoord op Gerd Boudrie)
 7. Caveat Emptor

  Talloze mensen vinden de tekst te slecht om te zingen en geven dat overduidelijk aan. Na een volle dag flinke kritiek zegt – in het weekend – de ‘maker’ (en Chinese naakthond liefhebber) dat hij het lied intrekt. Vervolgens condoleren allerlei BN-ers hem en geven aan dat ze zich schamen Nederlander te zijn. Dan op maandag zeggen de afnemers van het lied (NCI) dat ze toch door gaan met dat lied – want er waren toch ook wel positieve reacties. Na overleg met de nageboorte-blocker himself natuurlijk……Strak georganiseerd. Heel strak……. dat lied kunnen we namelijk nog steeds allemaal met droge ogen zingen.

 8. Diablue

  Zoals al eerder gezegd: een land verdient de koning en het k(r)oningslied zoals het krijgt.

  Dus in een land van retards krijg je dan…….wat het verdient.

  Zegt de grootste retard of all 🙂

  .:..:..:.

 9. Oh_Oh_SarCastro

  Gewoon massaal uit protest met drie vingers naar de grond wijzen. De M van mongool 🙂

 10. Prikker

  Het zou wel héél erg treurig zijn als dat ècht waar zou zijn…

 11. kletsmajoor

  “Het comité zegt in een verklaring veel waardering te hebben voor de inzet van de componisten en de 51 artiesten die meewerken aan het lied”

  De argumentatie van het Nationaal Comité is wel typisch Nederlands: het resultaat doet er niet toe als je maar je best hebt gedaan.

  • Prikker

   Eigenlijk komt ‘t er dan op neer wie de eigenaar van dat Koningslied is.
   De maker Ewbank, die het nummer -zij het voor de verkeerde redenen- teruggetrokken heeft, of de opdrachtgever -die volhard in z’n waanzin-.
   Ben benieuwd hoe de artiesten hierover denken, dit koningsdrama is nog làng niet ten einde !!!
   *gaat popcorn halen en wacht geduldig af hoe deze farce zich gaat ontwikkelen*

   (in antwoord op kletsmajoor)
 12. Ivo Teulings

  De klucht gaat voort: nu is het wachten op de aankondiging van Bea dat ze toch maar gewoon aanblijft en dat Wim&Max hun vakantie niet hoeven te onderbreken.

 13. Beela Teismar

  60% van de Nederlanders vind dit een goed lied………………Proest! Die lui van dat comité zijn totaal van de pot gerukt en leven in hun eigen schizofrene wereld. Een schizofreen is met velen dus zo kom je wel op die 60% ja……..

 14. Harrie Vangangelt

  Is Hans Weijers niet van D66? Zal voorstellen om hem te royeren. Om zo de wil van het volk te negeren. Zo niet-D66.

 15. Kattebel

  Nou, ik sta er boven! In weer en wind ga ik er voor liggen.

 16. Cornelis Berend

  Toch is het een gemiste kans. Dankzij de sociale media had ‘het volk’ eens kunnen zien dat het onverschillige zakkenvullerij niet meer pikt. Het is jammer dat het comité dat niet oppikt. Er had een daad gesteld kunnen worden: afrekenen met types die niet creatief zijn maar creatief doen. Da’s nou net het verschil.

  • John

   Zucht, het volk.. zucht.. als je de asociale “sociale media” je koers laat bepalen kom je ook op de klippen.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
   • Cornelis Berend

    Die ‘asociale media’ media toont juist aan dat de W van walging door alle lagen van de bevolking gaat. Dat een bevolkingsgroep (waarvan juist werd verwacht het meest ingenomen te zijn met dat koningslied) de onvrede laat blijken doormiddel van doodsbedreigingen en andere onhandige uitingen is een ander probleem. De herkenners van nep-creativiteit en onheuse bijbedoelingen laten van zich horen.

    (in antwoord op John)

Reacties niet toegestaan