Tweede kind ook dood omdat ouders alleen gebedsgenezing willen

Een echtpaar uit Philadelphia werd in 2011 veroordeeld tot 10 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor de dood van hun zoontje, omdat ze doorgingen met gebedsgenezing in plaats van met het kind naar een arts te gaan. De 2-jarige peuter stierf aan een longontsteking. Ze hebben de belangrijkste voorwaarde, medische zorg voor hun kinderen, echter alweer overtreden: één van hun andere kinderen is nu overleden. De baby (8 maanden) had last van diarree en ademhalingsproblemen, maar de exacte doodsoorzaak moet nog onderzocht worden. De ouders maken deel uit van een fundamentalistische christelijke kerk die alleen in gebedsgenezing gelooft.

Bron(nen):   The Huffington Post      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. nadine_v

  Er staat niet bij hoeveel kinderen ze hadden. Als christelijke fundamentalisten gebruiken ze natuurlijk geen voorbehoedsmiddelen. Ze maken er ‘gewoon’ een paar als reserve. Jammer dat ze niet inzien dat ze nu de bak ingaan en dan helemaal niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen. Dat lijkt me toch een fundamentele christelijke waarde: gezin als hoeksteen, .

  • Pietje_Precies

   oehoe, toen het over een Ghanees ging die over het balkon geflikkerd werd, werd ik hier afgeslacht toen ik suggereerde: ” een nieuwe maken”…. ben benieuwd hoe dat nu valt nu het over een christenfundamentalist gaat….

   (in antwoord op nadine_v)
 2. zo maar iemand

  Die christenen ook altijd.

  • Ron Kersten

   Iedereen mag van mij zijn/haar geloof hebben maar als er doden en gewonden door vallen zijn ze te ver gegaan. Helaas zie je dat altijd bij extremisten of sektes van alle geloofsgroepen, dus doorgeslagen moslims/christenen/joden ontketenen oorlogen of hebben geen respect voor het leven omdat ze de kolder in de kop hebben. Ik heb medelijden met de kinderen, die kunnen er ook niets aan doen dat hun ouders gewoon moordenaars zijn en dat goedpraten met “God heeft het zo gewild” of een andere smoes om de schuld af te schuiven op een ongrijpbaar iets.

   Juridisch gezien is de term “moord” hier waarschijnlijk niet juist maar in mijn optiek hebben ze hun 2 kinderen wel degelijk doodgemaakt en bloed aan hun handen: ik noem dat toch echt “moord”. Daar past maar 1 straf en dat is levenslang opsluiten die ouders en de nog levende kinderen van hen laten opvoeden door “gezonde” gezinnen.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 3. Karel Kritisch

  Die kinderen hadden allang door de kinderbescherming bij een ander gezin geplaatst moeten worden. Die mensen die hun kinderen dit aandoen zijn krankzinnig en hebben met hun waanzin hun kinderen vermoord. Zeer treurig dit!

Reacties niet toegestaan