Op 30 april mag je heel weinig drinken in Amsterdam

Amsterdam wordt op 30 april niet drooggelegd, maar drank wordt wel sterk ontmoedigd. Op Koninginnedag zelf kun je bij de supermarkten in de hoofdstad niet  meer dan één alcoholisch drankje per keer te kopen. Dat heeft de gemeente afgesproken met de ondernemers in de stad. Net als vorig jaar trekken het stadsbestuur en de detailhandel en horeca samen op om alcoholmisbruik tijdens Koninginnedag tegen te gaan. De meeste supermarkten in het centrum zijn op 30 april gesloten, meldt AT5 De winkels die wel open zijn, verkopen geen sixpacks en geen gekoeld bier, controleren extra streng op leeftijd en laten geen dronken mensen binnen. Feestvierders op straat mogen één flesje of blikje alcohol in hun bezit hebben. De gemeente merkt daarbij op dat een thuistap geldt als meer dan één. Die wordt dan ook in beslag genomen. Horecazaken organiseren op de feestdag geen 'happy hours' en verkopen geen 'meters bier'.

Bron(nen):   Het Parool      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. mensenmens

  Ze schijten in hun broek…….beteugelen van de instincten van het vollukkk (wie zijn dat?) losbreekt…Onder te hoge druk kan zelfs een snelkookpan ontploffen.

 2. Kamikaazkop

  Wie gaat er dan ook naar Amsterdam op 30 april…….

 3. Bert Hilhorst

  Maar wel voor het zingen de kerk uit.

 4. Cornelis Berend

  Ja, het liefst zou ik de stad uit gaan, maar dat lukt ff niet. Aldus had ik me voorgenomen flink in te nemen, zodat het imbeciele gezang en — vooral — de minzame koninklijke goedkeuring daarvan, niet tot mij zou doordringen. Dat wordt dus 6-packs kopen op maandag.

 5. jantje uitnederland

  Koninkrijk=politiestaat.

Reacties niet toegestaan