Verdachte aanslag in Canada zou al in 2004 uitgezet worden

De Canadese minister van immigratie Jason Kenney gaat - naar aanleiding van het verijdelde Via Rail Plot - het uitzetbeleid voor immigranten kritisch onder loep nemen. De vraag is wat kan Canada kan doen om iemand uit te zeggen, die stateloos is. Raed Jaser (35), die ervan verdacht wordt samen met Chiheb Esseghaier (30) een aanslag te hebben gepland op de Via Rail trein van Toronto naar New York, is een Palestijn die in de Verenigde Arabische Emiraten geboren werd. Hij kwam in 1993 als tiener met zijn familie naar Canada, maar op grond van strafrechtelijke veroordelingen kon hij het Canadese staatsburgerschap niet krijgen. Om die reden wilden ze hem al in augustus 2004 het land uitzetten, maar de Canadezen konden hem nergens heen sturen. Dus kreeg hij een pardon. 'We onderzoeken een beleidswijziging. Het lijkt mij dat je het land uit getrapt moet worden als je een serieus misdrijf begaat in Canada, of er nu een pardon is verleend of niet', aldus Kenney.

Bron(nen):   The Globe and Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Kamikaazkop

    Er is vast wel ergens een eilandje op de grote oceaan waar we dit soort statenloze mensen kunnen dumpen. En anders spuiten we er wel eentje op.

  2. Likoed Nederland

    Tsja, dat komt er dus van dat de Arabische landen om Israel te pesten, Palestijnse kinderen pesten: die mogen geen burger worden van het land waar ze geboren zijn.

Reacties niet toegestaan