Video: naakt meisje in de tram blijkt een kunstwerk

Voor trampassagiers in de Duitse stad Düsseldorf was een ritje naar het werk voor één keer allesbehalve saai. Tijdens de spits werden ze plotseling vergezeld door een bloot meisje met niets meer dan een donkere bril, zwarte pumps en een handtas. In plaats van de kledingstukken daadwerkelijk te dragen, had de ze op haar lichaam geschreven welke stukken waar hadden moeten zitten. Boven haar borsten stond bijvoorbeeld het woord 'bra' (beha) op haar buik het woord 'shirt'. Voor het project werkte ze samen met de Zwitserse kunstenaar Milo Moire, die vindt dat mensen wat meer 'outside the box' moeten kijken. 'Radicale naaktheid wordt het verdedigingsschild tegen stereotypes en maakt de artiest onzichtbaar', meldt hij op zijn website.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Ik hoop dat het een rage wordt onder 18-35 jarige dames die wel eens wat “nieuws” willen.

 2. Johan Vermeulen

  ‘Radicale naaktheid wordt het verdedigingsschild tegen stereotypes en maakt de artiest onzichtbaar’.

  Ik ben heel tevreden dat ik hier niks van begrijp. Ik voel me zelfs een beetje verheven boven types die zulke zinnen wel begrijpen.

 3. kletsmajoor

  Het is lekker rustig tijdens de spits in Düsseldorf.

 4. Kamikaazkop

  Dit soort kunst weet ik wel te waarderen

 5. i7

  koud hoor… warme knuffel nodig ??

 6. Harrie Vangangelt

  Van mij mag iedereen bloot lopen. Probleem is dat als het een man was geweest deze opgepakt zou zijn voor exhibitionisme. Nu is er een applaus.

 7. Loobs

  Dankzij het internet wordt ‘n kunstje al heel snel kunst. Vermoeiend.

Reacties niet toegestaan