‘Boete voor plukken bloemen volkomen terecht door kinderen’, zegt Haagse wethouder

Kleine rel in Den Haag en omstreken. Een opa en oma werden woensdag beboet door twee Haagse stadswachten, omdat hun kleinkinderen narcissen plukten. Dat gaf geweldig veel commotie in de media. Maar de dienstdoende wethouder verdedigt zijn stadswachten bij Omroep West. Wethouder Boudewijn Revis vindt de boete  'volkomen terecht'. Hij zegt dat de kinderen maar liefst 47 narcissen hebben geplukt. ‘De narcissen in de perkjes zijn voor iedereen. De 47 narcissen die de kinderen onder toeziend oog van opa en oma plukten, zijn betaald van belastinggeld en horen niet in een vaas op de keukentafel.‘ Revis vindt het verstandig dat er boetes uitgedeeld zijn, omdat de opa en oma moeten weten dat ze fout zitten. Hij vindt dat zij dat door middel van een boete moeten voelen. Ook gaf de wethouder (VVD, Stadsbeheer) aan dat er goed nagedacht is over het optreden van de stadswachten. ‘De narcissen zijn ook niet zomaar in beslag genomen. Dat is zelfs overlegd met het Openbaar Ministerie.’  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Laat die stadswachten echte problemen aanpakken. Ze hadden er ook gewoon wat van kunnen zeggen op een normale en vriendelijke manier. Nu zijn het gewoon stakkers.

 2. Tdo Steen

  130 pleuro is natuurlijk volledig buiten proportie..

  • Apekool

   Taakstraf zou logisch zijn: opa en oma moeten ven eigen geld 150 narcissen kopen in een tuincentrum en deze samen met hun kleinkinderen in een openbaar plantsoen plaatsen.

   Fatsoen moet je leren, is dat niet van opa en oma, dan maar van de BOA

   (in antwoord op Tdo Steen)
 3. Rob

  Boa’s pfft melkertpolitie daar is toch niets goeds van te verwachten

 4. janneke123

  Misschien een waarschuwing om te beginnen?

 5. Adam

  Dit laat maar we zien waar de loyaliteit van de overheidsdienaren ligt.

  Als je aangifte doet omdat er bloemen uit je tuin worden gestolen, wordt je vierkant uitgelachen.

  Sterker nog, bij grotere diefstallen mag je van je van geluk spreken als er iets met je aangifte wordt gedaan.

  Maar kom niet aan iets wat aan de staat toebehoord.

Reacties niet toegestaan