Nu ook Brits parlementslid verdacht van verkrachting

Terwijl de stroom aan verhalen over seksueel misbruik bij de BBC aanhoudt is er nu ook een Brits lid van het Lagerhuis die ernstig wordt verdacht van verkrachting van twee jonge mannen. Zij zeggen dat  Nigel Evans tussen juli 2009 en afgelopen maart in Pendleton, zijn kiesdistrict, zou hebben verkracht.  Evans kwam een aantal jaren geleden uit voor zijn seksuele geaardheid. Dat is, zeker voor een lid van de conservatieve partij, niet vanzelfsprekend. Hij is vrijgelaten op borgtocht. De politie heeft andere mogelijke slachtoffers aangemoedigd naar voren te komen. Engeland is al maanden in de ban van een stroom van onthullingen van seksueel misbruik door TV-sterren. Als laatste dader kwam deze week de 83-jarige presentator Stuart Hall te voorschijn. Hij heeft veertien aanklachten van aanranding van de eerbaarheid toegegeven. De Britse politie begon vorig jaar een groot onderzoek, Operatie Yewtree, naar seksueel misbruik bij de BBC, nadat de in 2011 overleden Jummy Savile in een televisieprogramma was ontmaskerd als een zedendelinquent. Savile zou in ruim 50 jaar tijd zeker 214 seksmisdrijven hebben gepleegd, in onder meer BBC-studio's, ziekenhuizen en scholen. Kinderen van pas 8 jaar behoorden tot zijn slachtoffers. Yewtree omvat ook misbruikzaken die aan het rollen kwamen door het onderzoek in de zaak-Savile. Tot nu toe zijn er in het onderzoek 11 mensen gearresteerd.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Templein

    Groot Brittannië is een land met grote standsverschillen. Goed onderwijs voor ‘gewone’ kinderen is niet zo eenvoudig. Het land heeft een geschiedenis van een grote kolonisator.

    Zouden al die verkrachtingen, bij de BBC en nu weer in het parlement iets met de Britse samenleving te maken kunnen hebben? Het wordt wel opvallend. Is er een machodenken tegenover ‘gewone’ vrouwen/kinderen en nu ook mannen? Wat voor geest heerst er op de particuliere scholen die voor gewone stervelingen onbetaalbaar zijn?

  2. FritsB

    Standsverschil tussen Jimmy Savile en Stuart Hall en hun slachtoffers? Volksjongens die toevallig pedofiel waren en van de BBC daarvoor alle ruimte kregen, letterlijk in de vorm van “speelkamers”. Nigel Evans komt ook niet bepaald uit “hogere kringen”.

Reacties niet toegestaan