Het was opzet dat Armin van Buuren niet te horen was

Waarom konden we thuis Armin van Buuren niet horen? Omdat technici dat beter vonden. De samenwerking tussen het Concertgebouworkest en de populaire dj/producer Armin van Buuren moest één van de hoogtepunten vormen van de Koningsvaart. Dat was het ook, dankzij het spontane bezoek van koning Willem-Alexander, koningin Maxima en de prinsesjes. Maar de muzikale bijdrage van Van Buuren was op televisie bijna niet te horen. Dit blijkt nu een bewuste keuze te zijn geweest. 'Op verschillende plekken zijn verschillende keuzes gemaakt', zegt Rob van der Meijs van geluidsbedrijf Da Capo, dat het geluid voor het Koningsconcert mede verzorgde. 'Op het veld was het geluid goed te horen', aldus Van der Meijs tegen Volkskrant.nl. 'Maar voor het geluid op de televisie zijn andere technici verantwoordelijk. In de tv-wagen is het een keuze geweest om de set van Van Buuren minder prominent te laten horen.' Er is voor gekozen om het applaus goed te laten horen, maar het applaus maskeert het geluid van Van Buuren', zegt Van der Meijs. Er zaten ook technische aspecten achter de keuze, zegt hij. 'Armins set bestond vooral uit lage tonen. Televisietoestellen kunnen deze lage tonen niet goed laten horen.' Het geluidsteam en Van Buuren betreuren de hoeveelheid aandacht voor het euvel. 'Het is gebeurd, dat is het leven'.

Bron(nen):   AD  De Volkskrant    

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Ik verzoek de “daders” vriendelijk om alsnog de opnamen MET een duidelijk te horen Armin van Buuren op youtube te plaatsen, zodat we er alsnog van genieten kunnen.

  • John

   Gelukkig heb ik de medewerking van de “daders” niet nodig om heerlijk van de pure Bolero van Ravel te kunnen luisteren. 😉

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Ron Kersten

  Ik twijfelde al aan mijn oren, maar nu blijkt dat mijn TV en oren dus goed werken. Bij dit soort uitzendingen (Tv of Radio/Stream) moet er niet worden gemanipuleerd met geluid, wij bepalen zelf wel hoe het geluid uit de TV moet komen… grrr

 3. drsdre

  En bij de Jakhalzen kon AvB wel hoorbaar worden gemaakt op tv? http://tvblik.nl/dwdd

 4. Niegol

  En wie geeft een aantal technici het recht een van ‘swerelds top DJs maar “uit” te zetten? Wie denken ze dat ze zijn?

  • Loobs

   Misschien mensen met echte smaak? Er valt niets toe te voegen aan Ravel. Met welke overwinnaars-smoel je ook aan je knopjes draait.

   (in antwoord op Niegol)
   • willemZ

    Helemaal mee eens. Wat kan AvB nu toevoegen aan de Bolero?

    (in antwoord op Loobs)
  • jantje uitnederland

   Die technici hebben kennelijk smaak. Die plaatjesdraaier kan helemaal niet tippen aan een van de beste orkesten ter wereld. Gepaste stilte is in het geval van vBuren op zijn plaats. Is hij trouwens familie van W.A. v. Buren?

   (in antwoord op Niegol)
   • Niegol

    haha, ik snap wel wat je bedoelt. Persoonlijk wordt ik niet blij van AvB, doe mij maar Awakenings 😀

    Maar toch vind ik niet dat de technici de artistieke programering van zo’n gebeuren als dit mogen overrulen.

    (in antwoord op jantje uitnederland)
    • John

     Misschien wilden ze de Koning deze openbare vertoning van slechte smaak besparen? Misschien heeft Beatrix ze wel ingefluisterd, die heeft wel verstand van kunst en muziek.

     (in antwoord op Niegol)
 5. Oh_Oh_SarCastro

  Dachten de rechnici dat AvB dat gedrocht van Ewbanks zou gaan spelen ofzo?

 6. Pandemonium

  Onzin. Een collega van mij stond pal vooraan en volgens hem stond Armin vooral een feestje voor zichzelf te vieren. De master schuif stond waarschijnlijk gewoon dicht. Flauw om er zo’n smoes bij te verzinnen.

  • John

   Ik geloof je. Die man stond gewoon zichtbaar in zichzelf om zichzelf en uit zijn eigen dak te kicken. Een beeldverstoring die de concentratie op het opbouwend crescendo van de bolero verhinderde.

   (in antwoord op Pandemonium)
 7. John

  Gelukkig werd de Bolero niet verkracht door storende bijgeluiden

Reacties niet toegestaan