Dramatische Facebook oproep van moeder van twee jongetjes, zoeken gestaakt

De moeder van de vermiste kinderen Julian (7) en Ruben (9) heeft op Facebook een oproep geplaatst om te helpen haar kinderen te vinden. „Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn kleine mannetjes, ze worden sinds gisteravond vermist”, schrijft Iris van der Schuit. Onder de tekst staan twee foto's van haar kinderen. Het bericht is inmiddels al door bijna 17.000 andere Facebookgebruikers gedeeld.
 De zoektocht bij Doorn naar de twee vermiste broertjes  (7 en 9) uit Zeist gaat voorlopig niet verder. “Een groot deel van het bos is doorzocht en er is niets aangetroffen”, zei een politiewoordvoerder woensdagochtend op Radio 1. Er moeten eerst aanwijzingen komen waar gezicht moet worden voor de speurtocht wordt vervolgd. Pas als aanwijzingen daar aanleiding toe geven, wordt volgens hem verder in de bossen gezocht.
De vader van de kinderen werd dinsdagochtend dood aangetroffen in een recreatiegebied in de buurt van het Utrechtse Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd. Daarna duurde het lang, mogelijk te lang voor een alarm werd uitgegeven voor de kinderen. Pas aan het eind van de dag werd duidelijk wie de man was en dat er kinderen bij hem zouden kunnen zijn. Het Amber Alert werd volgens de woordvoerder toen pas uitgegeven omdat niet eerder duidelijk was dat er kinderen bij de man hadden moeten zijn. “Wij gaan achteraf bekijken of dat eerder of anders had gemoeten.” Het bos is doorzocht met hulp van mariniers, politiehonden, een helikopter en agenten. Rond 02.00 uur werd de zoektocht stopgezet. Ook in het Limburgse Beek is volgens de politiewoordvoerder de hele nacht onderzoek gedaan. “We weten inmiddels dat de vader daar maandagavond heeft getankt. Daar zijn camerabeelden van.” De moeder van de jongens meldt op Facebook dat ze nog altijd niet zijn gevonden. “Word gek hier”, schrijft ze.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Wat een treurigheid, ik vrees voor het ergste.

 2. John

  Arme kinderen, arme vrouw.
  Neem jezelf, maar niemand mee, als je het niet meer ziet zitten.

 3. Karel Kritisch

  Vreselijk..als ouder is dit je ergste nachtmerrie. Het enige wat we kunnen doen is helpen dit meer bekendheid te geven en de signalementen verder te verspreiden via social media.

 4. Dada

  Lieve moeder van je twee vermiste mannetjes, ik leef met je, ik duim voor je en hoop voor de goede afloop, moge ” de moederdag ” ook voor jou liefdevol zijn.

 5. Geertje Blokker

  Wij leven met U mee dat U de mannetjes in U armen mag sluiten heel veel sterkte.

 6. Ineke van de Pijpekamp

  Lieve Iris die mannetjes van jou ,ik denk elk moment van de dag aan ze
  vreselijk dat je dit moet doorstaan je zou gek worden sterkte

Reacties niet toegestaan