Politie licht moeder in over vondst lichamen

Er zijn twee lichamen gevonden in het water bij Wijk bij Duurstede. De politie heeft de moeder van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zondag aan het eind van de middag ingelicht over de vondst. Forensisch onderzoek moet  uitwijzen of het haar kinderen zijn. De twee gevonden lichamen lagen in een duiker van een sloot op de hoek van de Hoekseijk en de Kanaaldijk-noord in Cothen.  Het is een gebied met weiland, omgeven door sloten, bruggetjes en duikers. De politie zegt tegen RTV Utrecht dat identificatie van de lichamen nog uren gaat duren. "Het is ook niet te zeggen of het om kinderen of volwassenen gaat." Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde. Bij de vindplaats bij de Rijn is de politie bezig om een gebied af te zetten. Er is een enorme toeloop van belangstellenden. De 9-jarige Ruben en 7-jarige Julian worden sinds 6 mei vermist. Hun vader, Jeroen Denis, werd een dag later gevonden in het bos bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd, mogelijk omdat zijn kinderen onder toezicht zouden komen van Jeugdzorg.
 

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  Uiteraard is het nog even wachten op een officiële bevestiging van de politie, maar in mijn hoofd is dit alvast de trieste ontknoping van een afschuwelijk drama. Echt om naar van te worden.

 2. Norman van den Wildenberg

  HetNieuwsUit kan al wel melden hoe de lichamen zijn gevonden
  http://www.hetnieuwsuit.nl/nederland/2013/05/19/lichamen-gevonden-bij-water-bij-cothen/

  Telegraf meldt echter al wel voorbarig dat de lichamen van de kids zijn… tendensieus en schokkend!

 3. zo maar iemand

  Verschrikkelijk.

 4. JerushaG

  Ik ben zo godsgruwelijk kwaad op die vader. Om die kinderen mee te slepen in zijn zelfbeklag, van “ik ongelukkig, dan zij ook ongelukkig”. Diepe verachting voel ik voor zo’n iemand. Die kinderen ook zo mensonwaardig op zo’n plek achter te laten. Ik ben er kapot van. Als je er zelf uit wil stappen, oké, maar gun je kinderen het om nog wat van hun eigen leven te maken. Dat je ze dat niet eens gunt, daar kan ik met mijn hoofd niet bij.

  • Vogelbeest

   @JerushaG: Dat dacht ik ook, maar heb wat rondgevraagd. Het is niet altijd “ik ongelukkig, dan zij ook ongelukkig”. Het schijnt ook heel vaak te zijn “Ik kan ze niet meer beschermen, dus het komt niet meer goed met ze”.

   Wat dit soort mensen blijkbaar totaal uit het oog verliest is dat het met kinderen helemaal goed kan komen, ook als een relatie in het 100 loopt of de betrokken ouder zelf grote problemen heeft. Wat dit soort daders blijkbaar niet bedenkt is dat kinderen van gescheiden ouders, oorlogswezen etc. gewoonlijk uitgroeien tot volledig functionerende volwassenen.

   Ik denk dat het een goed idee zou zijn als er bij ieder item op TV over een gezinsdrama een deskundige of een buur of een oom of tante in beeld zou worden gehaald die benadrukt dat het echt niet nodig is om de kinderen mee te nemen in de ellende van de volwassenen.

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    Ik sluit me volledig aan bij je tweede alinea. Maar wat het eerste deel van je betoog betreft: de vader schijnt juist een geschiedenis van het mishandelen van zijn kinderen te hebben. (Daarom werden er door de rechter ook beperkingen in het contact met zijn kinderen opgelegd.) Dat lijkt me nogal een vreemde vorm van ze “beschermen”, dus in dit geval denk ik niet dat die redenering opgaat. Soms is de ouder juist de grootste bedreiging voor het welzijn van een kind.

    (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan