Paus dreef toch geen duivel uit

Het Vaticaan ontkent dat paus Franciscus onlangs probeerde de duivel uit te drijven bij een zieke man. ,,Het was zijn bedoeling te bidden voor een lijdende persoon'', zei de woordvoerder van de paus dinsdag tegen Radio Vaticaan. Het pauselijk gebed hield de gemoederen in Italië behoorlijk bezig. Op beelden van het tv-station van de Italiaanse bisschoppenconferentie was te zien hoe de kerkvorst na een mis afstapt op een groep zieken. Daar legt Franciscus zijn handen op het hoofd van een jongeman en begint op een intense manier te bidden. Het tv-station citeerde deskundigen die stelden dat de paus gebeden gebruikte die dienen om de duivel uit te drijven. De directeur van de zender is volgens de BBC inmiddels diep door het stof gegaan. De man heeft excuses aangeboden voor het ,,veranderen van de waarheid''.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. iembam

  Ik verbaas mij altijd over de rol van ” deskundigen” bij allerlei onderwerpen. Kunnen journalisten het niet gewoon van eerste hand vragen. Dat is bij de paus misschien wat moeilijk, maar op tv wordt je er ook mee dood gegooid.

 2. Cornelis Berend

  Het wordt pas interessant als er in het Vaticaan excuus wordt aangeboden voor ‘het veranderen van de waarheid’: het celibaat en wat het volk dat zich daartoe voelt aangetrokken uitspookt met de kinderen van eigen volgelingen, naar Zuid-Amerika weggesmokkelde Nazi’s, opgeslagen oorlogsbuit en het verzilveren daarvan, de massamoorden in Zuid-Frankrijk (1200-1300, Paus: “vermoord ze allemaal, de Heer beslist wel wie in de hemel komt en wie in de hel”), helemaal met terugwerkende kracht tot het jaar 500 (500 jaar na de dood van de goeroe zelf) toen het allemaal werd bedacht als een van de laatste pogingen van de Romeinse keizers om grip op het Rijk te houden.

  Gevaarlijke gekken, en dat zijn het.

  • iembam

   nou Cornelis ..beetje opgelucht na je relaas? Zullen we eens even kijken wie er allemaal zijn excuses moeten aanbieden voor misdaden gepleegd sinds het jaar 500….iedereen die ooit enige vorm van macht heeft kunnen uitoefenen op medemensen.

   Gevaarlijke gekken, dat zijn wij Cornelis, wij mensen.
   geef ons macht en wij geven u de grootste ellende die we ons kunnen voorstellen.

   natuurlijk mag en zou een ieder excuses kunnen maken, maar kunnen we het dan in ons hart vinden om die excuses met vergiffenis te beantwoorden? of laten we de haat lekker broeien.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
   • Cornelis Berend

    “excuses” slaat op het artikel…. diep door het stof en zo.

    Wat mij en u tot een gevaarlijke gek zou maken, is het vermogen om mijn/uw eigen beoordeling uit te schakelen voor ‘het grote’ (al was het maar uit angst voor represailles). Dat is wat het Vaticaan groot gemaakt heeft, het Derde Rijk een tijdje in de lucht hield, en nu de Moslim-fanaten: “het moet gebeuren ook al is het ten koste van wat mij dierbaar is”. Wanneer mij dat soort keuzes worden opgedrongen op straffe van de dood, mijn vrienden aangeven, mijn dochter in elkaar timmeren om dat zij niet leeft volgens de leer, etc, etc, hoop ik dat ik niet door angst wordt overvallen om een einde aan mijzelf te maken voordat ik dat soort dingen zou uitvoeren.

    Onbevlekt ontvangen…. het idee…

    (in antwoord op iembam)

Reacties niet toegestaan