Oud-topman VUmc – weg wegens falen – krijgt half miljoen afkoopsom

Elmer Mulder, die in augustus werd ontslagen als topman van het Amsterdams Universitair medisch centrum (VUmc), heeft een afkoopsom gekregen van een half miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van Medisch Contact. Inclusief zijn reguliere salaris verdiende Mulder in totaal ruim 7 ton. Hiermee was de voormalig topman de bestbetaalde ziekenhuisbestuurder in het land. Vorig jaar kwam de oud-topman van het Amsterdamse ziekenhuis in opspraak nadat het ziekenhuis omstreden televisiecamera's op de spoedeisende hulp had geplaatst. Ook wist hij geen raad met de aanhoudende problemen en ontstane conflicten binnen het ziekenhuis.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  En deze prutset gaat gewoon ergens anders verder prutsen, want het netwerk van prutsers die elkaar de bese baantjes toeschuiven is louter een carrousel, van zelfverrijing welteverstaan. Ik pruts, jij prutst, samen worden we eruit gegooid met veel geld in de zak en ruilen van plek om vervogens lekker verder de knoeien.

  Een prutser moet op een zwarte lijst komen, om nooit meer aan de bak te komen, of onderaan beginnen om te laten zien dat je capabel bent.

  • kletsmajoor

   Deze prutsers zijn zelf niet in staat om in te zien dat ze prutsers zijn (zie Wikipedia: Dunning-Kruger effect). Daarom zijn ze zo hardnekkig. Eenmaal doorgedrongen tot bestuursniveau zijn ze bijna niet meer te stoppen omdat ze dan veel macht hebben. Het is dus zaak voor elke organisatie om bestuurders beter te screenen op prutsergehalte. Maar dan moet je geen prutsers in zo’n commissie hebben ;),

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Marcel van Houten

    Dunning-Kruger zie ik meer als een trend in de samenleving en niet perse gericht op bestuurslagen.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Daar ben ik het mee eens. Bij bestuurders kan het echter grotere gevolgen hebben omdat ze meer macht hebben.

     (in antwoord op Marcel van Houten)
 2. Harrie Vangangelt

  Och, voor minder wil ik ook best falen.

Reacties niet toegestaan