Vlamingen vinden hun eigen wegen ook waardeloos

Voor veel Nederlanders is Belgie een land waar je doorheen rijdt op weg naar de zon. Maar die tocht verloopt wel behoorlijk bobbelig, zeker met een caravan. De Belgische wegen hlen het niet bij die van Nederland. Dat blijken de Vlamingen zelf ook te vinden. Bijna de helft van de Vlamingen vindt dat de Vlaamse snelwegen als het gaat om comfort en zichtbaarheid 's nachts en bij regenweer slecht tot zeer slecht scoren. Dat blijkt uit een enquete van de Vlaamse ANWB, de VAB. Zeven op de tien respondenten vinden de snelwegen in Nederland en Duitsland veel beter.  
Nederland geldt als referentie voor de Vlaamse automobilist, schrijft Het Laatste Nieuws. Nederland gebruikt ZOAB, fluisterasfalt noemen de Belgen dat,  dat opspattend water tegengaat. De wegmarkeringen zijn 's nachts beter zichtbaar en de Nederlandse wegen zijn uitgerust met reflectoren. Op deze punten loopt Vlaanderen volgens VAB nog sterk achterop. Bovendien zorgt Nederland beter voor zijn wegen. Er komt heen onderhoud wanneer er schade is, maar juist voordat de schade dreigt."Ze kiezen voor preventief onderhoud en vooraleer een toplaag versleten is, wordt ze vernieuwd. Op de nieuw aangelegde Antwerpse ring zijn er reeds gaten in het nieuwe wegdek vastgesteld. Een goed onderhoudsplan met preventief onderhoud moet dit in de toekomst voorkomen", aldus VAB.
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. hapa

    Het is dan wel weer een mooi signaal dat je Nederland verlaat op weg naar je vakantiebestemming. Het andere wegdek over de grens, met alle gaten en het gratis rijlawaai, geeft aan dat de vakantie nu dan toch echt begonnen is!

  2. Templein

    Heeft België geen kleiner tekort dan Nederland?
    Gaat de economie niet ook beter dan die van Nederland?
    Minder geld aan autowegen uitgeven in Nederland zou wellicht ook het rij-tempo in Nederland verlagen. Slecht idee?

Reacties niet toegestaan