Journalisten geslagen door leerlingen van Ibn Ghaldoun

Twee cameramannen van RTL en SBS6 zijn dinsdagochtend mishandeld bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam waar examenfraude is geconstateerd. Een jongere die van het schoolplein kwam sloeg de SBS-cameraman in het gezicht. Hij is gewond geraakt en doet aangifte. De RTL-man is geschopt. Helemaal ongebrijpelijk is het niet. De school wordt al twee weken belegerd door journalisten. En nu het net voorbij leek begint het opnieuw. De reden is dat een of meerdere actievoerders een paar sloten om het hek van de school hadden gedaan, zodat dat hek niet meer open kon. De slotenhangers noemen zichzelf Identair Verzet, maar dat is een amper bekende groep. Die kan heel groot zijn, maar - waarschijnlijker - kan ook uit een of twee onverlaten bestaan.De actievoerders noemen de school, waar onlangs 27 eindexamens werden gestolen, een 'abces in het Rotterdamse onderwijs'. Een spandoek aan de toegangspoort van de school stelt: 'Wij doen wat de politiek zou moeten doen'. Oftewel sluiting.  

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  de nieuwe folklore….

 2. Calhoun84

  Helemaal onbegrijpelijk is het niet? Ik snap dat het frustrerend is wanneer je de hele dag journalisten om je heen hebt tijdens je examens maar iemand mishandelen is altijd onbegrijpelijk.

 3. PaulusJ

  Ah de oude reflex, geweld goedkeuren van allochtonen.
  “Helemaal onbegrijpelijk is het niet”
  Maar andersom: als een Marokkaan een mep krijgt van een leraar, politieagent of AH medewerker is natuurlijk racisme en volgt ontzetting, woede en ontslag.

  Beste redactie. iedereen die ik spreek, ja echt iedereen van rijk tot arm van laag tot hoogopgeleid, is het geweld op scholen, voetbalvelden, winkels, kroegen, wegen, straten, feesten, pleinen en hangplekken van allochtonen, jazeker bijna uitsluitend allochtonen van Marokkaanse komaf, ik zeg het maar gewoon, spuug en spuug en spuug zat.
  Maar gelukkig begrijpen jullie het. Verheven schatten als jullie zijn.

  • iembam

   Noem gewoon het beestje bij de naam. Dat zou een goed begin zijn. Hebben we een Marokkanenprobleem? ja denk het wel. Maar dat gelul over allochtonen ben ik meer dan zat! weet jij eigenlijk wat een allochtoon is? het is een non woord zonder betekenis. Allochtonen dat zijn zo’n 7 miljard mensen snappie?!

   (in antwoord op PaulusJ)
   • Pietje_Precies

    wat vind je van deze: allochtonen zijn het niet geintegreerde deel van de niet in nederland geboren bevolking of door niet in nederland geboren ouders opgevoede mensen

    de ene marrokaan is een allochtoon, de andere niet.
    d’r zit een naar smaakje aan het woord inmiddels, daarom is het in amsterdam geschrapt,

    een geintegreerde allochtoon is contradictio in terminis, want als je geintegreerd bent, ben je geen allochtoon meer.

    works for me.

    (in antwoord op iembam)
    • iembam

     gelul van de bovenste plank. Ik ben en allochtoon en mijn moeder is een allochtoon en mijn kinderen zijn allochtonen. (volgens de officiële lezing) Ik heb nog nooit een andere nationaliteit gehad dan de Nederlandse.

     Het woord allochtoon is een woord die je kunt gebruiken zodat je niet meer hoeft na te denken over wat je zegt.

     Het is namelijk een te brede definitie van een groep mensen. Meestal geplaatst in een hele specifieke context.

     (in antwoord op Pietje_Precies)
 4. Mieke Noor

  Nee, slaan en schoppen is een verkeerde reactie, maar je zal maar op een school zitten met klasgenoten die ervoor gezorgd hebben dat je je examen NOG EEN KEER moet doen, een nachtmerrie toch? En dan staan er journalisten wekenlang te vragen wat je ervan vindt en naar je te kijken. Of je nou allochtoon of autochtoon bent, op zo’n moment uit je plaat gaan is volkomen menselijk, en natuurlijk nog steeds verkeerd….maar o zo begrijpelijk!

 5. KwakMeister

  Bericht van de regering:
  “We hebben geen Marokkanenprobleem. Herhaal: we hebben geen Marokkanenprobleem.”

 6. Kees Cornelder

  Weer zo’n tienerheethoofd in actie. Pfff. IK WORD ZO ONTZETTEND MOOOOOEEEEE VAN DAT SOORT ONGECONTROLEERD ENERGIESPRIETSENDE JONGE GASTEN. Gauw een vriendinnetje er bovenop zetten en dat maar hopen dat het allemaal ruuuuuustig verder marcheert. Pfffff

 7. martijnhoekstra

  “Helemaal ongebrijpelijk is het niet”. Waar, maar irrelevant. Zo gesteld lijkt het begrip op vergoedelijking, wat volkomen onterecht is. Mensen die journalisten op de muil slaan is altijd fout (hoewel het natuurlijk wel lachen is als het Rutger Castricum is, maar zelfs dan is het nog fout), of het nou begrijpelijk is of niet.

  • Jannie Ooms

   Ja, die Rutger… Mag niet natuurlijk, maar hij vraagt er wel om. Daar zou ik ook wel om kunnen lachen.

   (in antwoord op martijnhoekstra)
   • Genuine_Defector

    Ja inderdaad. Want geweld is verwerpelijk, behalve als het om andersdenkenden gaat…

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • martijnhoekstra

     Ik dacht dat ik hierboven toch vrij duidelijk stelde dat ik het zowel lachen als verwerpelijk zou vinden.

     (in antwoord op Genuine_Defector)
 8. Anna

  Goh dat doen ze anders nooit , ZE , de dove en blinde muticullovers , vinden het nog steeds een verrijking , het kost ons ook maar 7-10 Miljard per jaar , maar dan heb je ook wat …………. En voor diegenen die ID verzet.org extreem rechts noemen , bekijk eerst de info , deze groep bestaat al lang in Frankrijk en zijn zeer succesvol , kan ook niet anders ze willen alleen hun eigen identiteit behouden , zonder geweld , daar kan geweldadig tuig nog iets van leren .

Reacties niet toegestaan