Veel overlast door brand in sauna Amsterdam

Samenleving
door anp
zaterdag, 22 juni 2013 om 5:20
welingelichtekringen header 1
Bewoners van de Johannes Verhulststraat in Amsterdam hebben veel last gehad van de nieuwe sauna van een buurtbewoner. Daar brak vrijdag brand uit, die volgens de brandweer ,,stilletjes'' oversloeg naar het huis van de buren. Omwonenden moesten daardoor zaterdagochtend vroeg enige tijd hun woning verlaten.
De brand brak vrijdag uit toen een bewoner zijn nieuwe sauna wilde testen, vertelde een brandweervoorlichtster: ,,Daar lag een latje hout in, die begon te branden.'' Brandweerlieden blusten het vuur en controleerden het pand met warmtebeeldcamera's.
De brandweer meende dat het vuur uit was, maar moest later terug naar het huis toen buurtbewoners belden over rook. ,,Er lagen kussens uit de sauna op het balkon. Die lagen nog na te smeulen. Vervolgens hebben we nog eens binnen gekeken'', stelde de zegsvrouw.
Hoewel het vuur definitief geblust leek te zijn, brak in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uit bij de aangrenzende woning. ,,De brand was door het plafond naar de buren gegaan'', zei de brandweerwoordvoerster. Daarop moesten verschillende woningen enige tijd worden ontruimd. Bewoners zijn opgevangen op het politiebureau. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.