Snowden nam baan om inlichtingen te winnen

Edward Snowden is bij het consultancybureau Booz Allen Hamilton gaan werken, met als enige doel informatie te kunnen verzamelen over observatieprogramma's van de Amerikaanse geheime dienst NSA. De door de VS gezochte klokkenluider heeft dat tegen de krant South China Morning Post gezegd.

De 30-jarige Snowden werkte als ingehuurde kracht van Booz Allen Hamilton bij een kantoor van de NSA in Hawaï. Daar verzamelde hij gegevens over de spionagepraktijken van de NSA die hij doorgaf aan onder meer de kranten The Washington Post en The Guardian. De publicaties hebben wereldwijd tot ophef geleid.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. disqus_cDEBEY6Kl8

    Het is dus een doelbewuste actie om zijn land te schaden en vervolgens te vluchten naar landen met een nog slechter trackrecord qua bescherming van de privacy dan de VS.

  2. Heldoppantoffels

    Hier heb ik allerminst moeite mee. Zo kan de burger heel mooi methodes van de ratten (infiltratie), tegen de ratten toepassen.

    Ik zou juist veel meer burgers willen oproepen om dergelijke acties te ondernemen, zo kan het vuil eindelijk op straat komen en kunnen we de discussie starten over waar wij gezamenlijk voor willen staan.

Reacties niet toegestaan