Dit zijn alle 18 landen waar Snowden asiel aan heeft gevraagd

Er spreekt een zekere paniek uit de lange lijst landen waar Andrew Snowden aan heeft gevraagd of hij welkom is. De Russische president Putin heeft gezegd dat hij Rusland mag verlaten als hij een land heeft waar hij heen kan. Maar daaraan ontbreekt het nog. En dus heeft Snowden, samen met zijn hulpjes van Wikileaks aan deze 18 landen toegang gevraagd: Oostenrijk Bolivia Brazilie China Cuba Finland Frankrijk Duitsland India Italië Ierland Nederland Nicaragua Noorwegen Polen Rusland Spanje Zwitserland Venezuela   Eerder was al bekend dat hij aanvragen had gedaan bij IJsland en Ecuador. De vraag is of een van deze landen de woede van de VS wil trotseren

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  hebben we kans op een echte asielzoeker ipv kansloze gelukszoekers zal NL waarschijnlijk zijn keutel wel intrekken!

  • Paulraw

   Gedienstig keffend voeren wij altijd braaf de orders van het baasje uit.
   En zo niet ,dan heeft de NSA nog wel wat leuke telefoontops van onze politici die beter niet in de openbaarheid kunnen komen.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Prikker

  De overlevingskans (want daar heb je mee te maken als de VS je zoekt, maar daar heeft niemand ‘t meer over…) van Snowden wordt aanzienlijk vergroot als de onzekerheid over de vervolgbestemming onduidelijk is, dus ik begrijp ‘t wel hoor… heeft niets met paniek te maken, maar met zorgvuldige planning.

 3. Heldoppantoffels

  Snowden is van harte welkom bij de burgers in Nederland!!
  Helaas heeft onze overheid de ruggengraat van een naaktslak.

  Wat zou het toch mooi zijn als de Duitsers hem opnemen, ik zie hem al arm in arm met Frau Merkel voor de camera’s. Revenge is a dish best served cold! 🙂
  Als ze dit doen dan word ik onmiddellijk Duitser!

 4. Vogelbeest

  Hij heeft zich blijkbaar slecht georienteerd. Zelfs als de USA om een Nederlands staatsburgschap vraagt voor nauwelijks bewezen feiten zitten de “verdachten” razendsnel op het vliegtuig.
  Een Amerikaans staatsburger geef ik helemaal geen schijn van kans.

 5. RhodBerth

  Moralisten met het monopoly op het gelijk en het messiascomplex en het wereldverbeteraarsgevoel met de omvang van Snowden en wikileaks-dinges kunnen we hier missen als kiespijn.

  Het balanceren tussen veiligheid en privacy, tussen algemeen belang en individuele rechten, is al moeilijk genoeg. De simplistische manier waarop mannetjes zoals Snowden hiermee omgaan is onethisch en vergroot de problemen eerder dan dat ze worden verkleind.

  • Heldoppantoffels

   Het zal je verrassen maar velen (ja ook hier) hebben er een heel andere kijk op.
   Wat mij betreft worden er burgerrechten geschonden en dat heeft weinig te maken met moralisten/messiascomplex (leuk woord)/wereldverbeteraarsgevoel.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    De mening dat de VS dit niet kunnen/mogen doen vind ik volledig valide, al deel ik die mening niet.

    Ik heb het over het handelen van Snowden en de wijze waarop hij hier mee om is gegaan.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 6. Heldoppantoffels

  Uiteindelijk zal Snowden vast naar een of ander vaag land moeten omdat de rest van de overheden danst op de maat die de VS aangeven.

Reacties niet toegestaan