Twee aanhoudingen bij demonstratie Viruswaanzin op Malieveld

De politie heeft tijdens de demonstratie van de actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld twee aanhoudingen verricht. Eén demonstrant werd opgepakt vanwege het beledigen van een agent en de ander omdat hij zich niet kon identificeren, aldus de politie.

De politie heeft de organisatie ook gevraagd mensen op te roepen meer afstand van elkaar te houden. Diverse mensen stonden in groepjes te dicht bij elkaar. Voorman Willem Engel gaf gehoor aan het verzoek van de politie door tijdens zijn toespraak zijn toehoorders herhaaldelijk te vragen om elkaar de ruimte te geven.

Op het Malieveld zijn honderden mensen bijeen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De gemeente Den Haag heeft toestemming gegeven voor de betoging. Twee demonstraties die Viruswaanzin in juni wilde houden, werden verboden.

DEN HAAG - Demonstranten voeren actie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld. Actiegroep Viruswaanzin organiseerde de bijeenkomst. Zij vinden de maatregelen tegen het coronavirus onnodig. ANP REMKO DE WAAL