Leraren worden op Ibn Ghaldoun bedreigd door Marokkaanse leerlingen

NRC Handelsblad sprak - anoniem uiteraard - met leraren en oud-leraren van de Islamitische school Ibn Ghaldoun, die school die nationale bekendheid verwierf door de diefstal van 23 eindexamens. Het verhaal beschrijft een klimaat waarin alles er op was gericht om zoveel mogelijk leerlingen zo hoog mogelijke cijfers te geven. De leerlingen - of minstens een deel van hen - vonden ook dat ze recht hadden op voldoendes en zetten leraren die geen hoge cijfers gaven onder zware druk. De docenten spreken van een 'sjoemelklimaat' waarvan de grootscheepse eindexamenfraude een 'logisch' gevolg zou zijn. De sfeer wordt gesloten genoemd en leraren zouden onder zware druk staan van ouders en leerlingen om gunstige cijfers te noteren. NRC: "Sommige collega’s gingen door met herkansen tot ze een voldoende hadden.” Een leraar die weigerde hierin mee te gaan, kwam een aantal jaar geleden in conflict met een groep Marokkaanse havo-leerlingen. De leraar wilde hun onvoldoendes niet 'ophogen' en werd vervolgens bedreigd door de jongens. Kort hierna is zijn auto vlak bij de school vernield. De leraar heeft hiervan aangifte gedaan. Een andere leerkracht is begin dit jaar bedreigd, verklaren de anonieme leraren. Er zouden bedreigingen zijn geuit omdat deze leerkracht weigerde een leerling een (onverdiende) herkansing te geven. De school is ook meer dan een onderwijsinstituut, schrijft NRC. Het was ook een bolwerk van de islam en tegen de Nederlandse cultuur. Een ander citaat: "Een lerares die er jaren geleden les gaf, vertelt dat meisjes na schooltijd bij elkaar moesten komen in 'huiswerkklassen'. Maar dat waren geen huiswerkklassen. Dat waren lessen om kinderen te indoctrineren. Alle lessen waren tegen de maatschappij gericht. Ze mochten nooit trouwen met een Nederlander. Ze mochten zelfs niet met ongelovigen omgaan, werd hun verteld."  

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kwikfit

  “Maar we hebben geen Marokkanenprobleem, hoor.”
  Aldus PvdA & D66.

 2. Robin

  Goh.

 3. Dead Silence

  Conform verwachting van dit soort volk. Liegen, bedriegen, afpersen, bedreigen. Meer kunnen ze niet. En ze zijn heel stoer als ze alleen zijn.

 4. Pietje_Precies

  haal dat “op Ibn Ghaldoun” maar weg. dat is allang geen nieuws meer

 5. Jan Willem

  Ik vind dit erg stigmatiserend. Alsof onze Marokkaanse vrienden niets anders kunnen dan stelen en bedriegen.Uhh ja hoe bedoelllu? vooruit dan maar.

 6. catchit64

  De sociale werkvoorziening in Noord-Oost Brabant heet ibn. Misschien kunnen de gastjes op die school het werk van de ibn uit het zuiden gaan doen, doen ze in elk geval nuttig werk. Vragen we meneer Ghaldoun om mee te helpen.

 7. turbo 00000000

  Ja mijn kids hebben ook hun diploma gehaald dat is wat anders dan afgeven dus alle gestolen diploma`s terug vorderen en ongeldig maken de goeie zullen lijden onder de kwade.
  De hele school wist van de fraude af ja en nu.
  Deze lui op normale Nederlandse scholen plaatsen kan niet de bedoeling zijn daar gaat anders ook veel kapot gemaakt worden lees de indoctrinatie enz enz de Nederlandse maatschappij zal hier goed naar moeten kijken de oplossing tja retourtje Marokko.
  Het zijn geen Europeanen maar toch kunnen ze zich hier vestigen ik begrijp het niet.
  Ga in het thuisland lekker je dingetje doen.
  PIM zei het al je hoeft hier niet te blijven GA TERUG, dank u

 8. Koper

  Laat lekker bestaan deze school, want bij vervolgopleidingen of het bedrijfsleven selecteert het zich vanzelf uit.

 9. Cornelis Berend

  Prima papieren om de politiek of het bankwezen in te gaan. Of om fundamentalist te worden, maar dat is in dit geval natuurlijk een beetje hetzelfde als de politiek.

 10. Esther8

  Als dit al op school gebeurt, in deze mate, met goedkeuring en hulp van ‘autoriteiten’, wat belooft dit dan voor de toekomst van deze kinderen? Geen besef van fatsoen, respect, normen en waarden, discipline, arbeidsethos, integriteit, en ga zo maar door. Je vraagt je af hoe lang dit nog “goed” gaat.

Reacties niet toegestaan