Terreur tijdens G20?

In Groot Brittannië bestaat volgens The Times de angst dat terreurorganisaties zich op dit moment verdiepen in de vraag in welke hotels de wereldleiders volgende maand zullen verblijven. De Britse geheime dienst heeft aanwijzingen die duiden op mogelijke ‘guerrilla-style raids’ op de Londense plekken waar de regeringsleiders overnachten.
De daders zouden moeten worden gezocht in kringen van anti-globalisten. Voor de top die op 2 april begint, zijn inmiddels alle politieverloven ingetrokken. Vele duizenden agenten zullen klaarstaan om legale en illegale protestacties van anarchisten en anti-globalisten op grote afstand te houden.
Er dreigt ook een nieuw soort activist op te staan, en dat heeft alles met de geldcrisis van doen. Op het web hebben zich inmiddels bewegingen als ‘Storm the Banks’ en ‘Bash a Banker’ gemeld – en dat voorspelt weinig goeds voor degenen de een hoofdrol vervullen in de huidige financiële crisis.
Of de Britse autoriteiten inmiddels contact hebben gezocht met burgemeester Cohen en commissaris Welten, om in geval van terreurdreiging adequaat te kunnen toeslaan, vermeldt The Times niet.

Bron(nen):   The Times