Vermoord op je eigen zeiljacht

Met een zeiljacht over de wereldzeeën varen blijft een avontuur.
In The Times staat vandaag het bloedstollende verhaal van Linda Robertson die vertelt hoe ze naakt lag vastgebonden in haar jacht, terwijl piraten haar man de keel afsneden en hem overboord gooiden.
Drie piraten overvielen de boot van Linda en haar man Malcom (zie foto) toen ze op zee zeilden ter hoogte van de grens van Thailand en Malesië, ongeveer 45 mijl van de kust.
Het paar werd overmeesterd, zij opgesloten en hij met hamers bewerkt en uiteindelijk vermoord. ’s Nachts kwamen de mannen plotseling aan boord. Zij werd als eerste vastgebonden en verderop hoorde ze hoe haar man nog riep: “Get off my boat.” Op zijn mededeling werd geen acht geslagen en ze heeft daarna niets meer van hem gehoord.
Tegen de ochtend waren de piraten bezig de gestolen spullen van het jacht (computers, telefoons, elektronische apparatuur) in hun sloep te installeren en toen lukte het de vrouw het anker te lichten en weg te varen op de motor.
Het lijk van Malcom Robertson is nog steeds niet gevonden. Het echtpaar was gepensioneerd en beiden stonden bekend als goede zeezeilers. Hun jacht is 13,5 meter lang en luistert naar de naam Mr Bean.

Bron(nen):   The Times