“Dode wolf was grap”

De dode wolf die is gevonden bij Luttelgeest, is daar zo goed als zeker neergelegd bij wijze van grap, zegt Faunabeheer Flevoland tegen de NOS. Faunabeheer denkt dat een Oost Europeaan een dode wolf uit zijn land heeft meegenomen en bij wijze van grap in Luttelgeest heeft neergelegd. In de omgeving van Luttelgeest werken veel Oost-Europeanen in de kassen.  Een paar jaar geleden werd al eens een dode zeehond aangetroffen in de Flevopolder en dat bleek ook een grap te zijn. De wolf is een schuw dier, dat bang is voor mensen. Daarom ligt het niet voor de hand dat een wolf opduikt in een redelijk dichtbevolkt gebied, zegt Nettie van den Belt van Faunabeheer Flevoland tegen de NOS. Het was een jong vrouwtje alleen, maar wolven leven in roedels. Verder had ze een bever in de maag, terwijl bevers in de omgeving van Luttelgeest niet voorkomen. Volgens Van den Belt zou het veel logischer zijn als de wolf bijvoorbeeld een ree of een schaap in zijn maag had gehad. Verder wijst ze erop dat de automobilist die het dier aanreed zich niet heeft gemeld, terwijl zo'n aanrijding veel schade veroorzaakt. Daarom gelooft Faunabeheer Flevoland niet dat de wolf is teruggekeerd in Nederland.  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Zou ook kunnen idd. Heeft iemand sporen onderzoek gedaan?

 2. kletsmajoor

  Petje af voor deze prima geslaagde grap :P. Dat is nog eens cultuurverrijking door immigranten.

 3. Dutchy

  Goed gevoel voor timing zou deze persoon hebben. Even wachten wat hier aan de hand was.

 4. utsjaermets

  Ik ben er ook in getrapt, geen moment van twijfel. Het wordt weer tijd voor een graancirkel ;-), een eerlijke politicus of een waarheisgetrouw cijfer over de amerikaanse economie (sorry voor het sarcasme).

 5. catchit64

  In het rijtje wilde dieren op de Veluwe, Lynxen in Limburg en komkommertijd voor de nieuwsredacties is dit een geweldige grap. Ben bang dat de geitenwollen sokken types er niet om kunnen lachen.

 6. Kristi

  Dus iemand rijdt een wolf dood in Polen (want geen schotwonden) raapt het kadaver op, legt het in z’n kofferbak en kachelt daarmee in de bloedhitte van de afgelopen periode mee naar Nederland voor ‘n grap? Met risico van onderschepping en boetes mbt regulering CITES + volksgezondheid? Typisch.

 7. Jan Leul

  Zeven geitjes doodgereden bij Luttelgeest

  De kadavers die zijn aangetroffen in een berm in de Noordoostpolder zijn voor 98% zeker zeven geitjes. Medewerkers van Naturalis onderzoeken nog wel of het inderdaad om geitjes gaat, of het er daadwerkelijk zeven zijn en in hoeverre ze zijn aangetroffen in een berm in de Noordoostpolder. De politie houdt er rekening mee dat er een narratief verband is met de wolf die eerder in hetzelfde gebied werd aangereden. Dat onderzoek richt zich op de vraag of er stenen in de maag van de wolf worden aangetroffen. Als het inderdaad om zeven geitjes gaat, is het voor het eerst in 150 jaar dat er in Nederland zeven exemplaren van dezelfde diersoort tegelijkertijd worden doodgereden. In 1863 werden er in Lelystad zeven mammoeten overreden door een paardentram.

  bron :http://www.speld.nl/2013/07/09/zeven-geitjes-doodgereden-bij-luttelgeest/

 8. catchit64

  Wat een ranzige foto… Valt me nu pas op.

 9. Frits Mensinga

  Maar in ieder geval hebben de politici weer dagen gespreksstof gehad. Regeren lukt niet maar oeverloos ouwehoeren met een megasalaris kan je eenvoudig vier jaar volhouden. Laten we de belastingen alvast verhogen want om dit te onderzoeken hebben we toch minstens 1500 ambtenaren nodig in de komende 5 jaar. Als we dat van de zeven geiten erbij nemen toch wel 3000 en die hebben leiding nodig dus doe er maar 3 2 ton+ amtenaren bij en vergeet het Europees verband niet, dus een stuk of vijftig Brusselaars is wel een minimum om mee te beginnen

Reacties niet toegestaan