Familie reageert op ontvoering stel in Jemen

De familie van de in Jemen ontvoerde journaliste Judith Spiegel heeft in actualiteitenprogramma Knevel en Van den Brink dinsdagavond gereageerd op haar ontvoering en die van haar man Boudewijn Berendsen.

,,Wij weten dat Buitenlandse Zaken er volop mee bezig is. We beseffen dat het beleid is dat er niets wordt losgelaten. Wat wel wordt losgelaten, is als eerste bij ons bekend. Uiteraard vinden we dit heel moeilijk, maar onze enige prioriteit is dat Judith en Boudewijn zo snel mogelijk vrijkomen en in veiligheid zijn. We waarderen hoe de media hier tot nu toe mee zijn omgegaan"', staat in de schriftelijke verklaring.

De twee werden begin juni ontvoerd door gewapende mannen. Maandag dook op Facebook een filmpje op waarin Spiegel en Berendsen een dramatische oproep doen aan Nederland om iets aan hun situatie te doen. Ze zegt dat ze zullen worden doodgeschoten als er binnen 10 dagen geen oplossing is. Bij het begin van hun ontvoering hebben de twee contact gehad met de Nederlandse ambassadeur in Jemen, maar ,,tot nu toe is er niets gebeurd''. Ze roepen iedereen in Nederland, de regering, de ambassade en de media op om in actie te komen. ,,Ga akkoord met hun voorwaarden. Doe iets met zijn allen.''