Heeft een echtpaar seks nodig?

Een beetje krant of tijdschrift heeft tegenwoordig een vragenrubriek waarin de vertwijfelde lezer antwoord krijgt op de dilemma’s die hem kwellen.
Ook het Duitse Die Zeit blijft hierin niet achter. Die Zeit is een bijzondere titel met expertise inzake politiek, handel, cultuur, wetenschap, vreemde volkeren, sport en wat al niet.
Toch twijfelt Welingelichte kringen een beetje of dit roemruchte weekblad een soortgelijk gezag heeft als het om het seksuele verkeer tussen man en vrouw gaat. Alleen al dat dorre fotootje bij het stuk... Ja, intellectueel is alles altijd voor de bakker, maar zijn de wijsneuzen van Die Zeit niet gewoon te geleerd om hierover te kunnen spreken?
War wil het geval?
Alexandra en Hanno hebben een harmonische verhouding, maar geen seks. Alexandra wilde wel, maar Hano schoof het alsmaar op de lange baan. Hij had tijd nodig (sic!).
Kort en goed: Hanno blijkt impotent en als Alexandra oppert dat ze een minnaar wil, dreigt hij de verhouding te zullen verbreken. Waarop het paar zich tot het bovengenoemde weekblad wendt.
Wat vindt Wolfgang Schmidbauer, de therapeut van Die Zeit hier nou van?
Wolfgang, de droogstoppel, heeft er blijkbaar lang over nagedacht en komt tot de verrassende conclusie dat Alexandra haar excuses aan Hanno moet aanbieden. Want ze heeft hem gekwetst.
Wolfgang heeft nog het een en ander te zeggen - vooral over Hanno - en na lezing denk je: de beste auto’s komen uit Duitsland. Duitse wasmachines zijn van de allerbeste kwaliteit. Alsook de Duitse fototoestellen. En nergens kun je zo hard rijden als op de Duitse snelwegen.
Maar voor wijsheid en praktische kennis inzake liefde en geluk volgen we toch liever de raad op van schaakgrootmeester J.H. Donner, die ooit schreef: “Ga naar het Zuiden, jonge vriend.”

Bron(nen):   Die Zeit