Een bijzonder verjaardagscadeau

Charla Muller heeft een bijzonder boek geschreven. Zoveel is zeker. 365 Nights, a memoir of intimacy gaat over het cadeau wat ze haar man Brad gaf voor zijn veertigste verjaardag. Het was geen iPhone, of een mountainbike, maar iedere dag seks gedurende het hele jaar. "We waren acht jaar getrouwd, en ik realiseerde me dat ik iets moest doen om onze band te herstellen." De inspiratie voor het cadeau vond Charla in een bijbeltekst.
De eerste reactie van Brad was heel begrijpelijk, vertelt Muller in een vraaggesprek met The Guardian. Brad voelde er niets voor. "Hij veronderstelde dat het plannen van intimiteit de schoonheid ervan zou bederven. Hij vroeg zich ook af of hij het wel zou aankunnen." Maar Brad liet zich niet op zijn kop zitten en ging de uitdaging aan. En het was een succes. De druk was eraf, en de lust kwam vanzelf. "Regelmatige seks zorgde voor een aangenaam gevoel waardoor de behoefte ontstond aan nog meer seks. Het was een enorme bestrijder van stress. Ik ging me veel energieker voelen." Een onverwacht aspect van het cadeau was de onvoorwaardelijkheid ervan.
Volgens The Guardian zijn er recentelijk meer boeken verschenen waarin vrouwen andere vrouwen vertellen, soms op nogal dwingende wijze, hoe ze hun seksleven kunnen verbeteren. De manier waarop stuit ook op kritiek. "Dit soort boeken vertelt te weinig over vriendschap of over hoe je aardig voor elkaar kunt zijn - dat klinkt suf, maar langdurige relaties gaan helemaal niet over wat je in de slaapkamer onderneemt." Muller is het met die kritiek 'niet oneens', maar zegt ook: "Voor ons heeft het gewerkt."

Bron(nen):   The Guardian