Red je relatie met een dure handtas

Amerikaanse vrouwen geven jaarlijks bijna €190 miljard uit aan luxe producten. Dat lijkt nutteloos, maar dat is het niet: je beschermt er je relatie mee. De Universiteit van Minnesota heeft onderzocht, waarom vrouwen zo graag dure spullen willen hebben. En wat blijkt? Als een vrouw rondparadeert op designer schoenen, wil ze alleen maar zeggen: 'blijf van mijn man af.' En het werkt, want andere vrouwen denken dan: 'zij moet wel een toegewijde, liefdevolle man hebben.' Ze zijn vervolgens minder geïnteresseerd in flirten met die man. Want ongeacht wie de producten heeft gekocht, vrouwen denken dat een man er iets mee te maken heeft. Het principe wordt helemaal duidelijk, wanneer vrouwen jaloers zijn. Ze willen dan meer dure spullen hebben en ze willen ze ook meer laten zien. De zichtbare merklogo's waren namelijk twee keer zo groot, wanneer een vrouw zich bedreigd voelde in haar relatie. Voor een man is het moeilijk in te schatten of zo'n tas nu €100 of €1000 heeft gekost. Dure designer producten zijn er dus echt op gericht om andere vrouwen jaloers te maken en op afstand te houden. Maar niet alleen vrouwen met een relatie willen dure tassen en schoenen, ook onder single vrouwen zijn deze producten erg gewild. Zij zeggen hiermee niet 'blijf van mijn man af,' maar 'blijf van mijn toekomstige man af.'

Bron(nen):   Psych Central      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kristi

  HUH?!? Wat een kólder! Auto, tas, hakken, whatever: allemaal zelf betaald en dat hou ik ook graag zo. En dan die laatste zin: ‘blijf van mijn toekomstige man af’ – sorry, kan er even geen goed betoog tegenaan gooien, m’n bek hangt namelijk open van verbijstering. Wat een lariekoek.

  • Pietje_Precies

   jij hebt zeker geen mooie tas?

   (in antwoord op Kristi)
   • Kristi

    Zucht. Ik heb prachtige tassen, allemaal zelf betaald, net als m’n wagentje, huis, etc – afijn, ik treed in herhaling, u moet beter lezen.

    (in antwoord op Pietje_Precies)
    • Pietje_Precies

     je maakt je wel erg druk om dit bericht. En nu ook weer om mijn reactie. relax!

     (in antwoord op Kristi)
 2. Dead Silence

  Eentje voor de Darwin-award, hoewel hierbij niemand verongelukt, maar wetenschappelijke bullshit.

 3. Guest

  Als je als vrouw je relatie wilt beschermen tegen andere vrouwen dan help letten op je gewicht en zorgen voor een (voor je man) bevredigend sexleven veel meer het dragen van dure schoenen en een handtas.
  De meeste mannen zijn niet geïnteresseerd in een ander als ze hun eigen vrouw “acceptabel” vinden en ze seksueel niets te klagen hebben. Scheidingen zijn veel te omslachtig en slecht voor de kinderen.
  Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar die voorkom je ook niet met een designer-handtas.

 4. Vogelbeest

  Als je als vrouw je relatie wilt beschermen tegen andere vrouwen dan helpt letten op je gewicht en zorgen voor een (voor je man) bevredigend sexleven veel meer het dragen van dure schoenen en een handtas.
  De meeste mannen zijn niet geïnteresseerd in een ander als ze hun eigen vrouw “acceptabel” vinden en ze seksueel niets te klagen hebben. Scheidingen zijn veel te omslachtig en slecht voor de kinderen.
  Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar die voorkom je ook niet met een designer-handtas

Reacties niet toegestaan