"Jimi Hendrix vermoord door manager"

Jimi Hendrix was 27 jaar oud toen hij in zijn eigen braaksel stikte, maar de omstandigheden waaronder dat gebeurde zijn altijd mysterieus gebleven. Bijna veertig jaar na de dood van de poplegende komt een voormalige roadie nu met een opmerkelijke beschuldiging: Hendrix is vermoord door zijn toenmalige manager, Michael Jeffery.
De roadie James Wright komt met zijn beschuldiging in een boek, waarin hij vertelt dat Jeffery de moord zelf heeft bekend in een dronken bui. Door de dood van Hendrix kon de manager aanspraak maken op de levensverzekering ter waarde van 2 miljoen dollar, die hij had afgesloten. Volgens Wright heeft Jeffery vertelt dat hij de mond van Hendrix heeft volgepropte met pillen en vervolgens 'een paar flessen wijn' in zijn keel heeft gegoten. "Ik moest het doen," zou Jeffery hebben gezegd tegen Wright. "Hij was dood meer waard dan levend."
Het was voor Jeffery van groot belang, schrijft Wright, dat de dood van Hendrix niet leek op zelfmoord. Een dokter stelde destijds dat Hendrix is gestikt in de wijn, hoewel er nauwelijks wijn in zijn bloed zat.

Bron(nen):   Daily Mail