Steden jagen op verwekkers niet-erkende kinderen

Als een kind geen erkende vader heeft, dan kan de gemeentelijke overheid de bijstand die de moeder ontvangt niet verhalen op de vader. Dat vinden gemeenten vervelend en dus doen steeds meer steden moeite er achter te komen wie de vaders zijn van die vaderloze kinderen.  In onder meer Amsterdam en Rotterdam worden bijstandsmoeders onder druk gezet om namen te noemen zodat de gemeente een financiële bijdrage van de biologische vader kan innen. De steden zijn daardoor minder kwijt aan uitkeringen, schrijft de Volkskrant vandaag. Ook Zwolle en Maastricht experimenteren met deze aanpak. In Rotterdam maakten vorig jaar 250 bijstandsmoeders alsnog de naam van de verwekker van hun kind bekend. Daarom expermenteren nu ook Amsterdam, Zwolle en Maastricht met deze aanpak. Volgens de gemeente Rotterdam gaat het hen er vooral om "dat vaders verantwoordelijkheid nemen voor hun kind". Maar het geld speelt vast ook wel een rol. Mannen zijn ook onderhoudsplichtig als zij hun kind niet erkennen. Zelfs als hij ontkent de vader te zijn, kan de gemeente alsnog via de rechter toestemming vragen om de bijstand te verhalen.  

Bron(nen):   De Volkskrant      

60 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Fijn… dus als de moeder beweert dat man M de vader is, mag M sowieso gaan betalen, ook als hij zegt van niet. Is het dan niet aan de moeder respectievelijk de gemeente om aan te tonen dat M inderdaad de vader is? Dat is tegenwoordig toch ook niet meer zo heel moeilijk?

  • FritsB

   Nee, dat is niet moeilijk, maar als de moeder verklaart dat M de vader is, neemt de gemeente in eerste instantie aan dat ze weet waarover ze spreekt. Als M daarop verklaart niet de vader te zijn, staat zijn woord tegenover dat van de moeder en is de simpele oplossing dat M zegt “alsjeblieft, hier is mijn DNA, laat maar eens zien wat het DNA van het kind is”. Het struikelblok is dat in een dergelijk geval de man niet verplicht kan worden tot het afstaan van DNA; je moet hem dan dus de keus geven tussen betalen of vrijwillig DNA geven. Zie de zaak Vaatstra; het belastende DNA kon daar ook alleen op vrijwillige basis verkregen worden.

   (in antwoord op André Somers)
   • JerushaG

    Nee hoor, soms kan de rechter gelasten dat een mogelijke verwekker DNA moet afstaan. Daar is voldoende jurisprudentie van.

    (in antwoord op FritsB)
 2. RuttenLikesIt

  in plaats van de slet te straffen en minder uitkering te geven. Zo blijven ze maar door fokken. parasieten van de maatschappij.

 3. Captain Caveman

  Lijkt me wel dat er wat meer bewijs nodig is voor aanwijzen van de vader, dan alleen vingerwijzen en ook uitspraak van rechter.

 4. RuttenLikesIt

  “dat vaders verantwoordelijkheid nemen voor hun kind” moet zijn
  “Moeders neem verantwoordelijkheid voor je kind, zoek een goede vader. Wees geen parasiet.”

  • marianne martens

   Als het liefde op het eerste gezicht is heb je daar ook vaak geen zeggingskracht over. Verliefdheid is een soort bovenaardse staat van de geest. waar het verstand moeilijk op de voorgrond komt. Neemt niet weg dat het een heerlijke even- staat van leven is. Overigens meestal zijn hier 2 mensen voor verantwoordelijk, ongeacht de sexe

   (in antwoord op RuttenLikesIt)
   • RuttenLikesIt

    Ik ken moeders waarvan al haar kinderen verschillende vaders hebben…

    (in antwoord op marianne martens)
    • JerushaG

     Beetje last van dubbele moraal?…
     Er zijn even zoveel – zij niet meer – vaders die meerdere kinderen bij verschillende moeders verwekt hebben. Je moest eens weten hoeveel mannen maken dat ze weg komen zodra ze in kennis worden gesteld dat ze een kind hebben verwekt. In bepaalde culturen is dat schering en inslag.
     Wil je wel de lusten, maar niet de lasten, zorg dan áltijd zelf voor je anticonceptie. Dat betekent voor mannen dat ze dan áltijd een condoom moeten gebruiken. “Ja maar, dat vind ik niet lekker, dan voel ik zo weinig.” Jammer dan!… Als je een kind verwekt dan betekent dat: betalen!
     Eigenlijk behoor je dan ook emotionele verantwoordelijkheid te dragen, maar ach waar geen wil is, is toch geen weg. Een vader die geen liefde op kan brengen voor zijn eigen vlees en bloed, is alleen maar schadelijker voor de emotionele ontwikkeling van dat kind.

     (in antwoord op RuttenLikesIt)
     • Kristi

      En toch, en toch. De pil of het spiraaltje zijn geen dure grap, zijn makkelijk aan te komen. Het is in bepaalde subculturen gewoon al generatieslang de norm om zo snel mogelijk een koter te krijgen om overdag mee door ‘t winkelcentrum te sloffen. Dan hoor je erbij, al je vriendinnen/nichtjes hebben er inmiddels ook minstens één. Kinderbijslag, toeslagen, uitkeringen mooi meegenomen, man: niet persé noodzakelijk. Ik zie deze vrouwen niet persé als slachtoffer.

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Vrouwen die een kind willen als mode-accessoire… Ja, die heb je ook. Dieptriest. Meestal laaggeschoolden of ongeschoolden die al vroeg in de twintig achter de kinderwagen lopen. Op termijn blijkt de liefde, zorg en aandacht die een kind nodig heeft hen echter vies tegen te vallen, en blijkt hun zelfzucht en liefde voor Gucci-tassen groter dan de liefde voor hun eigen kind.

      Ik denk dat je dit soort gevallen echter uiterst zorgvuldig individueel moet bekijken en de goeden niet onder de kwaden moet laten lijden.

      (in antwoord op Kristi)
   • Kristi

    Een heel romantisch beeld. Ik waag het te betwijfelen of dat altijd van toepassing is.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     vast niet altijd, het is een korte staat van verstandsverbijstering, wat over kan gaan als zoiets, wat houden van is. kan, hoeft helemaal niet. Een of andere wetenschapper of filosoof beweert of heeft beweert, dat deze drift kan worden gemist omdat het veel narigheid teweeg kan brengen. Zit iets in, op je werk loop op je wolk, bij vrienden( innen) wordt alleen maar gepraat over hem of haar. Kan nogmaals allemaal,maar hoeft allemaal niet.

     (in antwoord op Kristi)
 5. marianne martens

  de toon op deze site is gezet, ook in diverse dagbladen en andere web’s. het lijkt zinvol
  om eerst mogelijke ouders op DNA te onderzoeken e.a. fatsoenlijke middelen, maar die worden steeds schaarser ( fatsoen ) in dit Holle- land.
  Stephan Fry, zei onlangs iets over 2 mannen in bepaalde vergelijkbare tijdperken over de vorige/ huidige eeuw. Wil me er bij aansluiten, maar iets anders geformuleerd. In Nederland is al een 20 jaar, een ‘proto- fascism ideology’ ( met dank o.a. aan Paars ) zich aan het ontwikkelen.”Off the way”, de meeste minimumuitkeringsgerechtigden hebben, zeker met kinderen, niets maar dan ook niets te besteden.Dit is weer zo’n leeg ballonnetje waar hele groepen door worden beschadigd/ gediscrimineerd. ” Hup”, “hup” hup” Holland, er zal weinig geld terugvloeien in de Gemeentekas.

 6. Captain Caveman

  Ze hadden dit al moeten doen toen Prins Bernhard nog leefde…

 7. Floris Maaskant

  Werkelijk, dit slaat alles… Ben ik even blij dat ik mezelf een aantal jaren geleden kinderloos al heb laten steriliseren. Zou ik trouwens elke man aanraden, voordat enige h*** je plannen in de war gooit om een vrij leven te leiden. En inderdaad, dan zul je geen vader of opa worden, maar geef toe welke echte man wil dat nu als hij diep in zijn hart kijkt?!

  • JerushaG

   Zo zeg, die zit… Je bedoelde natuurlijk met h*** gewoon “hoer”, hè. Maar goed ook dat jij je hebt laten steriliseren en je niet meer kunt voortplanten.

   Het zijn juist échte mannen die bereid zijn hun verantwoordelijkheden te nemen, en slappe egoïsten die de benen nemen.

   Er zijn genoeg mannen die dólgraag vader worden!

   Maar goed, gelukkig heb jij je laten helpen en kun je je genen niet meer doorgeven.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Ik ken de verhalen van de mannen om mij heen die komen klagen dat hun leven voorbij is nu hun vriendin zwanger is en dat ze inderdaad tot hun spijt verantwoordelijkheid moeten nemen. Heel écht die mannen… Dolgraag ook. De enige reden waarom een man eventueel dolblij is om een vrouw zwanger te kunnen maken is als hij een veel te aantrekkelijke vrouw gescoort heeft ten opzichte van zijn maatschappelijke positie en bang is dat ze hem zal verlaten op enig moment; via dat kind denkt hij haar dan aan zich te binden.

    Grappig ook dat jij denkt dat ideeën doorgegeven worden via genen, zoals uit je laatste alinea blijkt… Ideeën ontwikkel je zelf tijdens je leven en geef je verbaal door; niet via DNA.

    En ja ik ben heel blij geholpen te zijn, adviseer ook iedere man het ook te doen.

    (in antwoord op JerushaG)
    • JerushaG

     Dus aan de hand van jouw persoonlijke ( = subjectieve) ervaring – want verhalen uit jouw omgeving – bepaal jij maar meteen wat voor mannen in het algemeen het beste is. Dat noem ik nog eens een benauwd wereldbeeld.

     Aan de basis van ideeën gaat een persoonlijkheid ten grondslag, die een keuze maakt voor dat soort ideeën.
     Iemand die een vrouw een h*** noemt, en mannen die graag vader worden “geen échte mannen”, zegt mij al genoeg over wat voor soort persoonlijkheid er achter degene steekt die zich op die manier uitlaat over mannen en vrouwen.

     Behoorlijk aanmatigend ook om te denken dat jouw ongevraagde advies enige waarde heeft voor iedere man.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ik ‘bepaal’ helemaal niks… dat zeg ik ook niet, ik adviseer… dat is iets anders, als je dat advies niet volgt ben je daar vrij in.

      Voor een vrouw die zwanger wordt zonder goed overleg met een man die haar zwanger maakt heb ik inderdaad geen goed woord over. En kom me niet aanzetten met dat vrouwen ‘per ongeluk’ zwanger worden, vrouwen worden nooit ‘per ongeluk’ zwanger, vrouwen zouden wel gek zijn!!! Vrouwen zoeken heel goed uit van wie ze wel en niet ‘per ongeluk’ zwanger worden! Terecht dat mannen die de fout maken met de verkeerde het bed te delen, de vrouw in kwestie in de steek laten en zelf voor hun kroost op laten draaien. Deze zwakte om dat niet te doen is precies waar veel van dit type vrouwen misbruik van maakt. Daarom moet je als man sterk zijn om over je eigen toekomst te blijven gaan; van een dergelijke vrouw wil je geen kind, dat is een misgeboorte bij voorbaat, als je het nu hebt over het doorgeven van genen! De bloedlijn van een op deze manier parasiterende vrouw zou je als man niet door moeten willen geven.

      Mijn advies heeft zeker waarde voor menig man en menigeen heb ik er ook mee aan het denken gezet! Mannen kunnen daar waar het dit onderwerp betreft behoorlijk naïef zijn en het is goed daar een vrijblijvend maar confronterend alternatief tegenover te zetten!!!

      Behoorlijk aanmatigend om termen als ‘subjectief’ en ‘benauwend wereldbeeld’ aan een vrij advies te hangen… Schijnbaar moeten we allemaal zo denken als jij, dat is nog eens benauwend!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Ik heb nu een advies voor jou: ik zou consequent zijn als ik jou was en maar nooit meer het bed delen met de sexe waar jij zo’n afkeer van hebt, namelijk de vrouw. Doe je haar meteen ook een groot plezier.

      Ik herken een seksueel gefrustreerde, notoire vrouwenhater vrij snel. En jij bent er een. En aan jouw soort maak ik verder dan ook geen woorden meer vuil. Gegroet.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Je hebt er dan toch nog heel wat heen-en-weer gereaguur voor nodig gehad om deze abjecte, infame en nergens op gebaseerde conclusie te trekken… pfff!

      Als je op inhoud niet overtuigend bent ga je mij even in een vooringenomen makkelijke hoek zetten, zonder dat je mij echt kent of iets over mijn sexleven weet. Maak je geen zorgen iemand als jij zal daar zeker niks over te weten komen. Niet heel intellectueel allemaal, jammer!

      (in antwoord op JerushaG)
 8. IwanovKapotjeplov

  Op zich een goede zaak dat vaders moeten bijdragen aan hun kroost. Alleen de manier waarop is weer tenenkrommend. Niet zomaar aannemen wat moeders beweert, maar een DNA test gebruiken om aan te tonen wie vader is! Werkt de man niet mee aan een DNA test, dan heeft hij zijn kans gehad en kan de rechter op andere indicaties afgaan.

  • Floris Maaskant

   Net of een DNA test juridisch stand kan houden…:

   Edelachtbare, ja ik kan me herinneren dat ik sex heb gehad met deze mevrouw, maar zo ver ik me herinner heeft ze mij alleen oraal bevredigd, ik kan me dus niet voorstellen dat ze daar zwanger van is geworden, ik kan me wel vaag herinneren dat ze daarna naar het toilet ging en lang weg bleef, ja dat wel. Misschien dat ze daar iets gedaan heeft waar ze zwanger van geworden kan zijn, maar daar kunt u mij nauwelijks voor verantwoordelijk houden lijkt me…

   In combinatie met een goede advocaat moet een dergelijke verklaring juridisch stand kunnen houden, immers een DNA test toont geen handelingen aan en het is haar woord tegen het zijne. Eventueel met een hoger beroep mocht je een vooringenomen feministische D66 rechter treffen.

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
   • JerushaG

    Is orale seks geen seks? (“I did not have sex with that woman.”)
    Ook als je je oraal hebt laten bevredigen door een vrouw toonde je daarmee seksueel intiem te zijn geweest met haar. Dan moet je ook maar de consequenties aanvaarden van dat je primitief je pik achterna hebt gelopen. Als je naar bed gaat met een vrouw waar je eigenlijk niet genoeg respect en liefde voor voelt, dan ben je sowieso al een ontzettende lul!

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Oh nu heb je me echt, slim gedacht zeg! Natuurlijk heb je in dat geval sex gehad, maar je bent dan niet juridisch verantwoordelijk voor het maken van dat kind. Dat was die vrouw die op de toilet deed wat ze deed om zwanger te worden en dat zaad van haar mond verplaatste naar haar vruchtbare zone. Theoretisch zou je haar dan nog aan kunnen klagen voor misbruik van jouw zaad ook (zonder toestemming daarvoor) als ik er over na denk, maar in dit linkse rechtstaat-klimaat zal dat wel niet ontvankelijk verklaard worden.

     Mannen voelen nooit liefde voor een vrouw als ze er sex mee hebben, alleen geilheid, wake up! Liefde voel je op hele andere momenten, voor een vrouw die je leuk vind, als je een glas wijn met haar drinkt of op vakantie bent of samen leuke dingen doet. Een man die anders beweert liegt om bestwil omdat hij dan denkt dat hij meer sex krijgt! Ik heb liever een relatie op basis van reële verwachtingen van mijn partner maar jij houdt jezelf schijnbaar graag voor de gek met dit soort gedachtes!

     Mijn vriendin moest zojuist erg lachen om je eerdere raaskal!

     Sterk wederom dat je het op een schelden zet, in plaats van met echt goede en steekhoudende argumenten te komen. Primitief zei je?

     (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Jaja, wie wil kan alles naar zichzelf toeredeneren. Ook dat hij willoos slachtoffer is van een vrouw die met zijn zaad op de loop gaat. Je hebt je broek naar beneden gedaan en dat is genoeg.
      Wil je niet dat er op wat voor manier dan ook misbruik gemaakt kan worden van je zaad, ga dan niet naar bed met een vrouw. Simpel!

      Waarom denk je dat ik geloof dat jij een vriendin hebt?… Volgens mij verzin je dat hier ter plekke. Ik geloof er namelijk geen bal van! Mocht je er wel een hebben, dan voel ik diep medelijden met haar dat ze zich met zo’n type als jij inlaat. Iemand die geen liefde voelt als hij seks me haar heeft. Wat intens sneu, ook voor jou, dat je het niet kent om zowel opwinding als liefde te voelen als je met je geliefde vrijt. Wat een gemis.

      En jij, met jouw harteloze mentaliteit, gaat opeens overgevoelig doen als er zogenaamd gescholden wordt?… Jij, die niet erkende kinderen “misgeboortes” noemt?… Je bent niet goed bij je hoofd.

      Ik wens je van harte beterschap. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat je een verloren zaak bent.

      En dit was het laatste wat ik jou nog te zeggen heb.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Laat ik jouw nu nog wel het een en ander te zeggen hebben… zou fijn zijn als je verder woord houdt!

      Het moet gezegd worden dat het vlees zwak is, daar is in in de wereldgeschiedenis genoeg over geschreven. Ik hoop dat ik iemand van het beperkte niveau wat jij hier ten toon weet te spreiden verder niet uit en te na over hoef te onderwijzen… pffff Een man op zoek naar vermaak kan slachtoffer zijn van zijn eigen geilheid, daar is niks willoos aan, dat is de evolutie, de wet van de natuur, maar dat wil nog niet zeggen dat je daar als moderne man je toekomst aan op moet hangen. Zoals al eerder gezegd bied de beste bescherming een volledige sterilisatie, maar het enige wat ik heb beweert — tussen jouw beledigingen door — is dat een DNA match juridisch niks zegt over de verantwoordelijkheid van de man in kwestie omdat de rechter er niet bij was tijdens de daad.

      Als een vrouw hele andere intenties heeft tijdens een seksueel samenzijn dan ze aan haar partner meld tijdens dat samenzijn is dat gewoon voor haar rekening, is dat zo moeilijk te accepteren?! Als ze gewoon op dat moment zegt “Ik wil sex hebben om een kind te krijgen en vervolgens mijn halve leven op jouw zak leven” en die man gaat daar mee akkoord, dan vind ik het best, maar dat meld dit soort vrouwen nooit. Laat dit soort vrouwen een man zoeken die dat inderdaad met haar wil, dan is dit hele probleem er inderdaad niet, maar dat doen ze niet omdat ze te weinig marktwaarde hebben om een man te vinden die hen het leven kan bieden waar ze op azen. Je klinkt trouwens als de dochter van een dergelijke verachtelijke vrouw in kwestie! Dat zou in ieder geval verklaren waarom je gepikeerd reageert…

      Harteloos noem ik realistisch in deze, misschien tijd dat jij wakker wordt voor realiteit!

      Even nog technisch… een man kan niet twee dingen tegelijk voelen, mannen zijn single tasking en opwinding en liefde tegelijk voelen is onmogelijk; moeilijk te geloven voor vrouwen, maar het is toch echt zo. Ik ben zeer goed bij mijn hoofd, goed geïnformeerd en invoelend met mijn eigen zijn.

      Voor zo ver ik wel of geen relatie heb, geloof waar je zin in hebt als dat je beter doet voelen over je eigen beperkte links feministisch wereldbeeld, want een monster als Floris kan natuurlijk geen leuke vriendin hebben… moet wel dom zijn… en zal geen leuk leven hebben… Sure! pffff…

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Oh, je vindt het fijn als ik woord houd?… Dan ga ik juist nog even door.

      Ik, een beperkt niveau??… Heb je je taalfouten al gezien?…

      Ik citeer: “Laat ik jouW nu nog wel (…)”, “(…) het enige wat ik heb beweerT (…)”.

      En dat zijn alleen nog maar de spelfouten in je laatste betoogje.

      Je kent niet eens de basis lagere school spelling! En JIJ hebt het over “niveau”?? En ook nog de domme arrogantie om mij even te vertellen hoe álle mannen van binnen werken?… Nu kom ik echt niet meer bij!! Wat een simpele ziel ben jij…

      Ga eerst maar eens je Nederlands ophalen/bijspijkeren. Want een volwassene die de basisregels van zijn eigen taal niet eens kent, kan ik niet serieus nemen.

      Houdoe Maaskantje!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Juf Nederlands van alleenstaande moeder als ik jouw betoog’jes zo samenvat… drie spelfouten gemaakt op het mini schermpje van mijn mobiel terwijl ik aan de bar zit en geen plakplaatje op mijn werkje van de juf echt heel erg… waar blijft de inhoud juffie?

      Taal is bedoeld om communicatie over te brengen en je begrijpt heel goed wat ik bedoel, maar je verschuilt je achter pietluttigheden om vooral niet in te gaan op de inhoud, see you in court met deze casus alleenstaande moeder zonder geld nog marktwaarde! DNA match is niet hetzelfde vaderschapsverantwoordelijkheid en dat staat en is waar dit draadje over gaat, bye bye links boos op de echte wereld meisje!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Jaja, klets je er maar snel uit. Zelf heb jij nog geen enkel inhoudelijk en steekhoudend argument gegeven! Vind je zelf natuurlijk van wel. Maar ja, mij heb je niet kunnen overtuigen. Tja, dan moet je intellectueel toch echt wat meer in je mars hebben. En dat heb ik bij jou nog niet kunnen ontdekken.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee het ligt anders, ik kom met een argument en jij brengt geen tegen argument meer in maar komt met pietluttigheden zoals of ik wel of niet goed spel. Vermoeiend en saai.

      Maar goed laten we het dan aan een onafhankelijke partij over laten en dan tel ik meer likes/dislikes in mijn voordeel.

      Kijk naar de discussie nu, totaal verlaten, het gaat helemaal niet meer over het onderwerp, het wordt persoonlijk. Als je tegen je eerdere belofte in toch nog een keer geageerd, kom dan alsjeblieft met iets wat daar om draait in plaats van met je persoonlijke aanvallen…

      Behalve dat je waarschijnlijk te lelijk bent om op te pikken… zou ik je graag theoretisch zwanger ketsen (let wel theoretisch), om het inderdaad voor de rechtbank met je uit te vechten over DNA aansprakelijkheid (en alleen om die reden) als dit het niveau is wat je te bieden hebt zou dat een vermakelijk feestje zijn waar je niet ver komt met je spelling en linkse overtuigingen.

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Noem het maar pietluttigheden, als je niet eens weet wanneer je “jouw” en “jou” zegt, en wanneer je een “d” of “dt” achter een werkwoord gebruikt. Slap excuus.

      Lieverd, het tegenargument ligt al in de Nederlandse wet besloten. Waarom moet ik dat dan nog een keer herhalen?… Jij, die toch al geen respect hebt voor de Nederlandse rechtstaat, wil er je eigen draai aan gaan geven. Dus jij bent degene die met een (lachwekkend) tegenargument komt. Zie je dat dan zelf niet?… Waarom moet ik daar dan weer een nieuw tegenargument tegenover stellen. De staat ondersteunt mijn mening al. En bovendien, zo’n argument kan je natuurlijk niet serieus nemen.

      Ergens kom je ook nog met de domme opmerking dat de “rechter er niet bij was”. Nee, de rechter is er ook niet bij als er een inbraak gepleegd wordt. De rechter is bij geen enkel misdrijf aanwezig. Dúh!…

      Haha, ga je op de likes/dislikes af?… Ach gossie toch. Dat je ‘t nodig hebt…
      Ik ben me ervan bewust dat het hier voornamelijk een male chauvinistisch mannenbolwerk is waar ik me als linkse feminist in het hol van de leeuw bevind. Ik heb er al een paar behoorlijk pissig gemaakt en die halen nu hun gerief door jou te steunen. Vind ik prima hoor. Whatever floats their boat.

      Briljant staaltje van zelfsabotage van je waardigheid in je laatste alinea. Die krijg ik toch maar mooi cadeau. (Wat een bofkont ben ik toch!)

      Houdoe PVV’ertje!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ik begon je al te missen schat…

      Maar mijn laatste alinea was theoretisch, ik begrijp dat je voor het eerst sinds jaren kansen begon te zien en nog nooit in je leven zo veel aandacht gehad hebt van een man, maar helaas voor je!

      In de Nederlandse wet ligt helemaal niks besloten… daar waar het NIET om een BEWEZEN misdaad gaat. Zoals je zegt als er een inbraak gepleegt wordt (dan is er al reeds sprake van een misdrijf)… In dit geval is dus achteraf niet te bewijzen dat er sprake is geweest van gemeenschap (zie jurisprudentie Boris Bekker casus) laat staan van een misdrijf! Er is sprake van een vrouw die zwanger is geraakt en een kind heeft gekregen en een man die zegt dat er geen gemeenschap is geweest en een vrouw die zegt dat er wel gemeenschap was of een overheid die zegt dat er een DNA match is, waar is het juridisch bewijsbaar misdrijf? Dat is er niet… en als de man ter zitting verklaard dat hij alleen orale sex heeft gehad is er zelfs geen aansprakelijkheid! Omdat er niks aantoonbaar is, ongetwijfeld zal hij dan de schijn tegen hebben maar aantoonbaar is niks en dus gaat hij vrijuit, zonder financieel bij te dragen aan het misbaksel waar de vrouw of overheid in kwestie hem voor verantwoordelijk zal proberen te stellen. Devrouw in kestie zal dus zelf gewoon financieel op moeten draaien voor haar loeder actie, danwel de overheid als het zoals in het artikel een uitkering betreft.

      Ik ben wel blij dat je het met mij eens bent dat je een links feministisch profiel hebt, geen geuzennaam wat mij betreft; maar schijnbaar denk je daar zelf anders over. Ook jammer voor je dat je met zo’n profiel geen hoge ogen zal gooien in marktwaarde en derhalve genoegen zal moeten nemen met left-overs (als meer dan ‘theoretisch’ zwanger ketsen (alleen om de genoemde rechtzaak uit te vechten) er voor jouw überhaupt al in zit).

      De naam Maaskant voerde ik op deze site al lang voor de serie op TV was… Houdoe is zeker een afscheidsgroet uit de swomp waar je resideert….

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Goh, wat zal jij het gezellig hebben gehad in die bar, de hele tijd met je telefoontje bezig. Zal je gezelschap vast ook erg gewaardeerd hebben. Of zat je jezelf eenzaam een stuk in je kraag te drinken? Ik vermoed het laatste.

      Boris Becker woont niet in Nederland. Hier geldt de Nederlandse wet. Een verwekker kan net zo goed aan de rechter onzin verkopen. Als de rechter twijfelt over wie er gelijk heeft, geeft DNA duidelijkheid. Blijkt er een match dan heeft hij op wat voor manier dan ook seksueel verkeer met die vrouw gehad en is er aan de hand daarvan een kind verwekt. Ook ZIJN kind. En dan moet hij gewoon financieel bijdragen. Hij kan wel het slachtoffer spelen, dat hij er ingeluisd is, maar seksuele intimiteit is seksuele intimiteit. Een DNA-match is een DNA-match. Je kunt wel denken de rechter te slim af te zijn door met allerlei geraffineerde smoesjes op de proppen te komen, maar iedere vent die geen zin heeft om verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van zijn seksueel verkeer kan wel met dat soort praatjes aankomen. Dan kun je wel aan de gang blijven. Er zijn nu eenmaal duidelijke richtlijnen bepaald, en dan kun je wel proberen om die onderuit te halen, maar dat zal je hier in Nederland niet lukken. Punt uit. Einde discussie.

      Ja, was mijn marktwaarde maar minder, dan had ik minder gezeik aan mijn kop.
      Dat ik lelijk ben, probeer ik oversekste, lonkende kerels ook altijd duidelijk te maken.
      Als dat niet helpt, helpt het tonen van de ring aan mijn vinger.

      Buh-bye, zwaar seksueel gefrustreerde, en daarom vrouwenhatende Henk! Doe de groeten aan je Ingrid!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Een DNA match is dus helemaal geen DNA match, zelfs bij moord niet, er is genoeg jurisprudentie die gaat over de omstandigheden, neem het beroemde ‘sleepspoor’… De vraag is altijd hoe is dat DNA daar gekomen. Waar het om gaat is dat je als man verantwoordelijk bent voor de verwekking of niet, als jouw zaad min of meer gestolen is en je houdt dat vol onder ede kunnen ze je niks maken, of jij dat met je links-gefrustreerde hoofd nu leuk vind of niet…

      Gisteravond is door menigeen aan de bar erg hard om je gelachen trouwens.

      Arme jongen die aan jouw vastgeplakt zit… moet wel heel desperate geweest zijn. Ik krijg meer de indruk dat jij een mannen-hater bent geheel overigens, dan andersom. Is die jongen klaar mee, zal daar weinig respect voor oogsten van mannen om hem heen. Zielig voor hem.

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Als jij klaar komt bij een vrouw, geef je eigenlijk je zaad weg, zo van “alsjeblieft, hier is mijn zaad.” Dat kan dus nóóit gestolen worden, stupid.

      Als je niet de kans wil lopen een vrouw – op wat voor manier dan ook – zwanger te maken, moet je ook niet met haar naar bed gaan. Als ze alleen goed genoeg is om te neuken, verdien je het sowieso om op de blaren van je minachting naar haar te zitten. Serves you right.

      Oh, en laten die sneue barflies maar lachen, hoor. Ik lach hen nog veel harder uit. De mening van zielepieten heeft voor mij namelijk geen enkele waarde.
      En roeptoeter maar een eind weg, jij bent namelijk helemaal niet in staat om mij te beledigen, want je bent een stakker. Zelfs de positieve mening van een stakker is niets waard. Nada… lucht… ruis.

      En pleur nou maar op, gefrustreerde zielepoot, en ga lekker met je andere extreem-rechtse gabbertjes zwijmelen over je Grote Blonde Leider. Ik ben nu wel klaar met je zielige vrouwen-minachtende, male chauvinisme.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Jammer ik begon het net zo leuk met je te vinden! Zou fijn zijn als je nu wel woord houdt, maar ja daar staan jullie linksen bekend om, zegt het een; doet ‘t ander…

      Ik zie deze casus graag in de rechtbank, het heeft geen enkele zin om hier nog een keer standpunten te herhalen, maar er blijft geen spaan van je betoog heel… Zou lekker worden, moet je binnenkort je zaad gaan vernietigen zeker omdat enige gefrustreerde vrouw het uit een vuilniszak of whatever zou kunnen vissen of iets dergelijks en dan ben jij opeens verantwoordelijk als zij het succesvol weet in te brengen…

      Je klinkt als een boze vrouw die maar niet zwanger kan worden, niet heel verbazingwekkend, de kwaliteit die jij aantrekt kan evolutionair niet heel groot zijn…

      Gedurende deze woordenwisseling is menig mannelijke lezer wel duidelijk geworden waarom het verstandig is je überhaupt te laten steriliseren! Dank names hen voor het kracht bij zetten aan mijn dringende advies…

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Sterk geformuleerd!!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!! De psychopathische proleet leeft nog steeds in de waan dat hij serieus genomen wordt. Hoe dom en narcistisch kun je zijn. Om je te beschéuren!!!!!… HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Stop maar met hinniken als een dom paard, het is in het geheel niet van belang wat jij ergens van vindt! Als er nou één groep niet serieus genomen wordt in de echte wereld, dan zijn het wel de feministisch linkse activistjes! Zelfs de meeste vrouwen hebben een hekel aan jouw soort.

      Daarnaast heb je jezelf geen autoriteit getoond op dit onderwerp, maar slechts op magere wijze wat gedateerde ooit in een andere tijd goed bedoelde feministische denkbeelden weten na te hinniken die in het verlengde van je eigen huidige povere situatie en belang liggen en juridisch op geen enkele manier stand houden nu.

      Graag zie ik de eerste rechtzaak op NL bodem tegemoet waar de verdediging de door mij geponeerde strategie neer legt in een dergelijke zaak; bij de uitspraak spreek ik je dan graag!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!

      Kijk hem spartelen!… Blind van woede en frustratie!!

      Hilárisch!!!…

      HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Spartelen? Blind van woede? Waarvan dan?

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!! Nou probeert hij het wanhopig over een andere boeg te gooien.

      Let op hoor, kwaakt hij straks: “Wanhopig? Moi? Hoe kóm je er bij!…”

      HÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!!!

      Hij zou terwijl hij betrapt wordt met een andere vrouw met zijn broek op z’n knieën nog ontkennen en zeggen: “Schatje, het is niet wat je denkt.”

      HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Wie gooit het nu de hele tijd over een andere boeg? Ook nu kom je weer met een geheel nieuw perspectief dat niks met het originele bericht van doen heeft. Zelfs geef je niet aan waar ik dan volgens jouw zo blind van woede over moet zijn, werkelijk! Manisch type die haar aandacht niet goed vast kan houden op het onderwerp.

      Voor iemand die al een aantal malen heeft aangekondigd er klaar mee te zijn, houdt het je nogal bezig, je moet wel heel veel kwaadheid in je hebben over wat vrouwen of eigenlijk jouw als vrouw in het leven allemaal is aangedaan?!

      Ik ken maar twee type vrouwen die zo reageren op een discussie en het heeft nooit met de discussie zelf te maken maar altijd met haar bagage en daaruit voort komende marktwaarde en minderwaardigheidscomplex:

      Het eerste type is het intellectuele type. Zou graag beoordeeld worden op haar verstandelijke kwaliteiten, maar komt er elke keer weer achter dat die er bij mannen niet toe doen, maar dat alleen uiterlijk van belang is om respect te krijgen van mannen, bouwt daardoor een enorme boosheid op tegen alles wat man is en zal en moet respect krijgen voor haar verstandelijke kwaliteiten, uiteraard gebeurd het tegenovergestelde.

      Het tweede type is niet aantrekkelijk en weet ook niet hoe ze zich aantrekkelijker kan presenteren, dien ten gevolge is ze de eeuwige left-over. Komt uiteindelijk in het kamp van feministisch activistisch type één terecht en schreeuwt daar vrolijk mee. Op een dergelijk forum kan ze dat nog doen zonder genegeerd te worden want niemand ziet dat ze eigenlijk gewoon lelijk is en kan zelfs for once zeggen dat ze aantrekkelijk is.

      Gezien je boosheid vrees ik dat je iets van beide types in je hebt… suits you good.

      Terugkomend op je belachelijke sketchje, ik ben in een gelukkige relatie nu, kan me niet voorstellen dat er een vrouw is die me in de door jouw geschetste situatie weet te lokken. Voor die tijd heb ik genoeg vrouwen geprobeerd om te weten wat ik nu heb. Fantaseer maar lekker door, ik heb een nice life en jij overduidelijk niet. Vrouwen die dat wel hebben zijn op een andere site een leuk jurkje aan het uitzoeken in plaats van zich druk te maken over feministische onzin.

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      En já hoor, daar gaat-ie weer!… HÁÁÁHÁHÁHÁHÁ!!! Blijft hardnekkig in de waan dat zijn mening er toedoet. (Hoezo bord voor zijn kop. Wat zeg ik?… Een betonnen plaat!)

      Hét schoolvoorbeeld van de psychopaat. Checks áll the boxes: geen empathie; snoeihard voor anderen, mild voor zichzelf; geen zelfinzicht; geen schaamte; geen schuldgevoel; geen berouw; zeer groot, maar o zo kwetsbaar, ego; kan niet tegen kritiek etc. etc.)

      Denk lekker over mij wat je wil, joh. Het laat me volledig siberisch. Je blijft een roepende in de woestijn. Maar ga rustig nog even lekker door met jezelf belachelijk maken als het je zo oplucht. Het is weliswaar kostelijk om te zien hoe jezelf steeds vaster draait in een kluwen van nijd en frustratie, echter, zal ik het niet meer lezen, want helaas, ook aan alle vermaak komt een eind. Ik moet weer door, en ik heb je kunstje trouwens nu wel – gááááp! – gezien.

      Ik wens je oprecht van harte beterschap en héél veel sterkte.

      Mazzeltov!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Als je het nu hebt over een roepende in de woestijn… Een feministe notabene! Wat hebben jullie ooit bereikt dan? Dat vrouwen ook hun salaris mogen inleveren voor de hypotheek? Laat me niet honen om je zielige voorgebakken reply’s die nooit het onderwerp van discussie raken. Dat is pas klem gezet zijn, het niet meer weten en dan altijd persoonlijk worden, ik heb je tig keer gevraagd om terug te keren naar de discussie, hoe klem kan je zitten.

      Het beste wat je inderdaad kan doen is met je staart tussen je benen vertrekken, het zal het enige zijn dat in jouw leven tussen jouw benen verdwijnt, serves you well! Niemand zal je missen als je inderdaad weg blijft, maar het zal wel weer niet.

      Maak je geen zorgen dat we hier op onze nagels bijten van nijd over je hysterische reply’s, in plaats daarvan hebben we er smakelijk om gelachen en we gunnen jouw je misdeelde plek in de wereld van harte, altijd leuk om te zien hoe iemand zijn eigen kuil graaft! Alle beledigingen uit jouw mond kan ik eigenlijk niet anders opvatten dan als complimenten. Mocht iemand met het profiel dat jij hier van jezelf schetst, het mij eens zijn, dan zou ik toch wel sterk gaan twijfelen aan mijn positie. Dank daarvoor, dank ook namens alle mannen die hebben kunnen lezen hoe crooked de mind van een linkse feministe kan zijn. En dank voor het helpen overtuigen dat je een vrouw die op slinkse wijze je sperma rooft in de kou moet laten staan, want daar is iedereen wel van overtuigd door jouw optreden en daar ging dit artikel uiteindelijk over.

      (in antwoord op JerushaG)
     • me_clair_you_tarzan

      Een DNA-match is alleen technisch bewijs en moet altijd vergezeld gaan van ondersteunend bewijs. In dit geval zou dat een trio moeten zijn of sex in een parenclub o.i.d., dat de man zijn verhaal onderuit haalt. Als het haar verhaal tegen het zijne is redt je het juridisch niet, tenzij hij erkend dat het van hem is.

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!….

      Die Floris Maaskant, die (een jaar geleden, toen een ander hem alle hoeken van het forum liet zien) een tweede – VROUWELIJK! (mwoehahaha!!!…) – profiel aanmaakte onder de naam “me_clair_you_tarzan” om zijn eigen gebral te ondersteunen en kracht bij te zetten. En nu het hem weer te heet onder voeten wordt, haalt hij dat profiel weer uit de lappenmand. (Handig ook om meer “dislikes” uit te delen.)
      Hoe sneu, zwak en doorzichtig kun je zijn!!!!

      Leuk geprobeerd, Floris (alias “Claire”), maar ik ben niet van gisteren. Heb jij even pech. HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

      IK KOM NIET MEER BIJ VAN HET LACHEN!!!!!…….

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • Floris Maaskant

      Werkelijk, sure, van welke planeet kom jij? Gebruikers: Clair, Joop, Tegendraads, Floris, it’s all me, de grote blonde Geerd god… Achter de schermen trek ik aan de touwtjes omdat Jerusha de grote vijand is… waar ik me echt mee bezig moet houden… Waar haal je het allemaal vandaan?! Hysterische vrouw is nog een te kleine kwalificatie voor jouw! Ik zal je een ‘like’ geven, dan heb je ook wat! Je maakt je er allemaal nogal druk om hé?!

      Ook dit is weer zo’n afleidingsmanoeuvre, zolang je het maar niet hoeft te hebben over dat de dame waar we het de hele tijd over hebben, zichzelf bevrucht en niet de man in kwestie. Het is als software; je koopt het maar dat wil nog niet zeggen dat je er alles mee mag, dat alle rechten zo maar van jouw zijn… maar goed dat wil je toch niet geloven. Jij zal en moet mannen verantwoordelijk maken, zelfs als de vrouw in kwestie gewoon zelf verantwoordelijk is. Zelden zo’n boze vrouw tegen gekomen, het zal je niet mee gezeten hebben allemaal. Ik heb medelijden met de man die zijn dagen met jouw moet slijten, maar dat was zoals al eerder geconcludeerd, sowieso een sneu figuur. Zou leuk zijn mocht je op enige manier (zaad uit een vuilniszak gevist) toch nog een kind krijgen, als het een jongetje is… wat zal je dan balen!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      HÁÁÁÁÁÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁ!!!!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Sterk geformuleerd!

      (in antwoord op JerushaG)
     • Braindamage

      Het lijkt erop dat jij een onderontwikkeld empatisch vermogen hebt, dus ik begrijp dat je denkt dat liefde en sex niet samen gaan.

      Als je het over “mannen” hebt, hou het dan a.u.b. vooral bij jezelf.

      Je lijkt mij iemand met een sterk opgeblazen ego die moeilijk kritiek kan verdragen als ik jouw commentaar her en der wat lees. Jouw kortzichtige wereldvreemde realiteit is niet de mijne. 😉

      (in antwoord op Floris Maaskant)
 9. johandevri

  Ik zeg ten alle tijden een DNA test laten uitvoeren!! De moeder kan veel zeggen…er zijn nl ook moeders die gewoon niet weten wie de vader is….mede omdat ze met heel veul mannen sex gehad hebben. ZO!

  • DiscuJohn

   En wie betaalt die DNA-test?

   (in antwoord op johandevri)
   • johandevri

    in eerste instantie natuurlijk de gemeente…want die willen natuurlijk de kosten afwentelen;-) Als de man in kwestie dan ook echt de vader is…mag hij de DNA test ook betalen;-) Niet meer dan logisch lijkt me. Zo niet draait de gemeente maar op voor de kosten. Of de moeder die gelogen heeft;-)

    (in antwoord op DiscuJohn)
 10. Dead Silence

  Gezien de discussie hier hoop ik ook op een reactie van Bill Clinton en Boris Becker. Zij kunnen e.e.a. toelichten.

Reacties niet toegestaan