Vrouw reed 300 kilometer terwijl ze sliep

Een vrouw in Nieuw Zeeland maakt midden in de nacht een tocht met haar auto van 300 kilometer, zond tekstberichten tijdens haar rit, maar was al die tijd vast in slaap. Een bezorgde vriend zette de politie op het spoor. De vrouw heeft een slaapstoring en hij kreeg sms-jes die deden vermoeden dat ze in slaap was en autoreed. Ze had ook slaappillen geslikt. De politie onderschepte nog meer sms-jes die het beeld bevestigde dat ze niet goed wist wat ze deed. Dankzij het spoor van haar mobiele telefoon kon de politie haar achterhalen. Haar auto stond op de oprit van een huis waar ze vroeger woonde en de vrouw sliep achter het stuur. Toen ze werd gewekt had ze geen enkele herinnering aan de manier waarop ze daar terecht was gekomen, aan de sms-jes, of aan de tocht. Ze heeft van de politie de opdracht gekregen medisch te laten onderzoeken of ze haar rijbewijs wel kan houden. Goede vraag, temeer daar dit de tweede keer was dat ze slapend een tocht maakte.

Bron(nen):   Stuff      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Wel opmerkelijk verhaal.
  Maar als ze dit echt doet in haar slaap, heeft het afpakken van haar rijbewijs ook geen zin lijkt me. Daar voorkom je dit dus niet mee.

 2. Peter Rokers

  Slaappillen. Zo fout. Mensen raken er verslaafd aan.

 3. catchit64

  Ik begrijp er helemaal niks van. Als ik slaap dan is mijn lijf in ruste en is autorijden slechts mogelijk tot de eerstvolgende boom of lantaarnpaal. Mijn sms berichten zijn niet altijd even duidelijk maar in mijn slaap gaat het zeker niet lukken dus graag wat meer info…

Reacties niet toegestaan