Dit badpak is te bloot

Een Iraanse zwemster die een nieuw nationaal record neerzette op de 20 kilometer in zee, komt niet in de geschiedenisboeken omdat het ministerie van Vrouwenzaken en Sport haar zwempak “te gewaagd” vond. Ook zou ze de sharia hebben geschonden toen ze uit het water kwam. Op dat ogenblik zouden de contouren van haar lichaam zichtbaar zijn geweest, meldt L'Express uit België Elham Asghari deed minder dan zes uur over de afstand. Geen enkele Iraanse deed ooit beter. Haar uitrusting bestond uit een duikerspak, een mantel, een kap, een sluier en woog zo'n drie kilo. Niet conform aan de sharia, zeggen de Iraanse autoriteiten en dus geen record. Asghari behaalde het record aan een vrouwenstrand  voor zeven getuigen die zagen dat er geen mannen in de buurt waren en dat haar lichaam geheel bedekt. Maar toch: te bloot

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Vermoeiend. Geen wonder dat de wetenschap, industrie, cultuur van dit soort landen op hun gat liggen – men heeft het te druk met dit soort futiliteiten.

 2. Anton van Haasteren

  Overigens gaat het natuurlijk niet om dat badpak, het gaat er om dat een vrouw in die cultuur van zich laat spreken. Dat willen ze de bodem inslaan.

 3. DiscuJohn

  Die lui zijn gek.

 4. DutchBag

  loool. ik hoop bij dit soort dingen altijd vergeefs dat het een grap is en dat ze handenwrijvend en lachend iedereen “flink te pakken” hebben.

 5. FritsB

  Het YouTube filmpje onthult (nou ja) dat ze een beroepszwemster is. Haar werkterrein moet dan toch vrijwel helemaal buiten Iran liggen want daarbinnen is ze maar een zedeloos schepsel. Waarom doet ze dan in vredesnaam de moeite om ook het nationale record in handen te krijgen?

  • Anton van Haasteren

   Als vrouwen daar meer te zeggen krijgen is het goed mogelijk dat je minder ellende hebt met extremistische of fundamentalistische gelovigen.

   (in antwoord op FritsB)
 6. Peter Rokers

  Vind ik ook. 😉

 7. Pietje_Precies

  hoer

 8. iembam

  In het filmpje verwoord ze het wel mooi. “Mensen die nog geen 20 m kunnen zwemmen weerhouden mij van een record over 20 km” ik zou graag die iraanse authoriteiten eens 20 km zien zwemmen. Of gewoon in een lekke boot de perziche golf op varen ook goed.

 9. Desperanto

  Dit was toch geruime tijd geleden al in het nieuws?

Reacties niet toegestaan