‘Kabinet trekt recht op schone luier weer in’

Het vorige kabinet had op aandringen van de PVV bedacht dat de rechten moesten worden vastgelegd die ouderen hebben in instellingen. Een daarvan: recht op de schone luier snel nadat die vuil is geworden. Maar volgens De Volkskrant trekt dit kabinet de wet, die nog niet definitief was aangenomen, weer in. De Raad van State, die bij elk wetsvoorstel juridisch advies geeft, oordeelde vernietigend over het voorstel omdat het hulpbehoevenden in wezen geen nieuwe rechten verschafte. Alles is volgens de raad eigenlijk al wettelijk geregeld. Volgens De Volkskrant speelt mee dat het plan aan waarde verliest als gevolg van de beoogde reorganisatie van de langdurige zorg. De toegang tot verpleeg- en verzorgingshuizen wordt drastisch beperkt. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen en daar verzorgd worden. Fleur Agema, de zorgwoordvoerder van de PVV-fractie in de Tweede Kamer: 'Gevangenen hebben recht op recreatie en op een wandelingetje in de open lucht. Maar onze bejaarden en gehandicapten die ook 24 uur in een instelling wonen, hebben die rechten niet. Uit de zorg hoor ik dat zorgverleners een wet nodig hebben om te kunnen zeggen: ik ga nu een wandelingetje maken met deze meneer of mevrouw. Of ik blijf wat langer met ze praten. Van de Koepelgevangenis in Breda willen ze nu een bejaardenhuis maken terwijl de gevangen naar een luxe gevang in Zaandam gaan. Dat is toch de omgekeerde wereld. Laat de criminelen in de Koepel blijven en geef de bejaarden de luxe.' Intrekking van de wet levert geen bezuiniging op.  

Bron(nen):   De Volkskrant      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Dit is het toppunt , wat een schofterig zooitje , juist de ouderen , die ons land opgebouwd hebben , zo onmenselijk te behandelen . Waar halen ze het lef vandaan ,ze hadden hiervoor de kamer bijeen moeten roepen , maar nee , ze gaan praten over Syrie , natuurlijk dat is dichter bij huis , wat een mentaliteit hebben die huichelende hypocrieten , ook hier weer ” Eigen volk achteraan sluiten ” walgelijk !

 2. Calhoun84

  ” Van de Koepelgevangenis in Breda willen ze nu een bejaardenhuis maken
  terwijl de gevangen naar een luxe gevang in Zaandam gaan. Dat is toch de
  omgekeerde wereld. Laat de criminelen in de Koepel blijven en geef de
  bejaarden de luxe.”

  Haha, dit is helemaal niet waar. Dit was een stunt van Delta Loyd.

  Deze wet wordt overigens ingetrokken omdat het kabinet hier geen aparte wet voor wil hebben, dit betekent niet dat deze niet in een andere wet ondergebracht kan worden. Kan me daar wel in vinden.

Reacties niet toegestaan