Huisje in Frankrijk

Een huisje in Frankrijk wil iedereen wel. Helaas liggen de prijzen hoog en heeft de kredietcrisis nog niet het gewenste effect gehad (dat wel in Spanje is te zien) van vallende prijzen. 
Maar ook zonder huisje in Frankrijk kun je plezier aan dit onderwerp beleven, namelijk door te horen in welk een nachtmerrie een ander belandde toen hij eigenaar werd van z’n mooi onderkomen in het grote Gallische land.
Het verhaal is in wezen simpel: een huis kopen is iets moeilijks. Na de koop begint de verbouwing en dat is nog ingewikkelder. Deze twee zaken komen u vast bekend voor.
Nu gaan deze gebeurtenissen in een vreemd land plaatsvinden waarbij de taalbarriere een grote rol opeist. En hebt u te maken met mensen die u als een vreemdeling beschouwen, die gewoon eens even helemaal geplukt moet worden – en die het niet waard is ook maar een afspraak na te komen.
Een krant of tijdschrift die van zijn lezers houdt, komt regelmatig met een verhaal met al deze ingredienten, zodat de lezer na afloop weer even heel tevreden is.
Reken in deze op The Sunday Times
Vandaag komt de krant met het verhaal van Daisy Waugh. In 2003 vonden zij en haar man een prachtig huis, niet ver van Bordeaux en niet ver van La Rochelle aan de zee. Hier zou de idylle tot leven komen waar zo lang naar was verlangd. Het huis was al bijna op orde, want de vorige eigenaars hadden al veel voorwerk verricht. Het kwam nu aan op de finishing touch.
Leest u zelf maar verder…  

 

Bron(nen):   The Sunday Times