Voortvluchtige Britten stierven hongerdood

Een bizar verhaal vandaag in The Times: Twee Britse oplichters die op de vlucht waren voor justitie, zijn waarschijnlijk omgekomen door honger en dorst op een gestolen jacht.
Het paar dat de bijnaam 'Bonnie and Clyde' had gekregen, verdween in december 205 toen ze terecht moesten staan voor fraude en diefstal. Hun lichamen werden negen maanden later gevonden in een boot voor de kust van Senegal. Toen werd geconcludeerd dat de twee waren vermoord door piraten.
Uit een onderzoek dat gisteren openbaar is gemaakt, blijkt echter dat een andere doodsoorzaak veel waarschijnlijker is. De vrouw in kwestie - Sharon Arthurs-Chegini - blijkt in een dagboek verslag te hebben gedaan van de rampzalige gang van zaken aan boord. "Mijn hart en liefde gaat uit naar mijn dochters en mijn familie. We hebben nu vier weken niet gegeten en gedronken," schrijft ze op enig moment.
De vrouw vertelt ook dat ze uiteindelijk zout water zijn gaan drinken dat was aangelegd met urine. Op 19 juni 2006 schreef ze dat ze aan het einde van haar Latijn was. "Peter ligt in bed, ingestort. Ik ben niet in staat naar hem toe te gaan. Alles wat ik doe, kost enorm veel energie, zeker omdat ik gisteren niets heb gedronken."

Bron(nen):   The Times