Oprichter Blackwater beschuldigd van moord

Twee voormalige werknemers van het beveiligingsbedrijf Blackwater hebben oprichter en CEO Erik Prince beschuldigd van moord. Prince zou twee onderzoekers die de gangen van het bedrijf in Irak nagingen, hebben vermoord of aan de moord hebben meegewerkt. Blackwater  is een particulier beveiligingsbedrijf dat een grote rol speelt in Irak en de Amerikaanse strijdkrachten veel taken uit handen neemt.
De beschuldigingen maken onderdeel uit van verklaringen die deze week aan een rechtbank zijn voorgelegd, zo meldt The Nation. De onderzoekers werkten in opdracht van de Amerikaanse regering. Volgens de beschuldigingen van de twee oud-werknemers is Prince ook betrokken bij illegale wapenhandel en heeft hij oogluikend de moord op burgers toegestaan. "Mijnheer Prince vreesde, en vreest nog steeds, dat de federale autoriteiten zijn misdadige activiteiten zullen ontdekken en vervolgen. Veel belastende videobanden, documenten en e-mails zijn vernietigd," aldus een van de twee getuigen.
Prince zou zichzelf als een kruisvaarder beschouwen die tot taak heeft moslims en de islam van de aardbodem te laten verdwijnen. De verklaringen zijn ingebracht in een rechtszaak die is aangespannen door Iraakse burgers die zijn omgekomen door acties van Blackwater-mensen.

Bron(nen):   The Nation