Topsalaris gaat omhoog

Laten we heel even stilstaan bij de salarissen die nimmer tot debat leiden: de inkomsten van topvoetballers.
De werkzaamheden van voetballers zijn blijkbaar van een dermate groot maatschappelijk belang, dat niemand een woord wenst vuil te maken aan hun extreme inkomens. Welingelichte Kringen ook niet, laat daar geen misverstand over bestaan! Daarom héél even uw aandacht voor enkele laatste ontwikkelingen. En dan houden we snel weer onze mond over deze kwestie.
Bij de Britse club Chelsea zit een voetballertje dat dreigde weg te lopen, John Terry is zijn naam. Hij kon elders, bij Manchester City, 200.000 pond per week verdienen. Onmiddellijk kwam zijn club in actie en nu is hij voor nog 4 jaar aan Chelsea verbonden voor 151.000 pond per week. U begrijpt het al: de clubliefde van Terry heeft de doorslag gegeven om op eigen honk en dat mag wel in de krant.
Grappig trouwens hoe in Britse media steeds over weeksalarissen wordt gesproken als het om voetballers gaat. Doet denken aan hoe mijnwerkers vroeger aan het eind van de week werden uitbetaald; contant, zodat het geld rechtstreeks naar de naburige kroeg kon worden gebracht. Wie een foto van Engelse voetballers ziet, gaat trouwens vanzelf aan mijnwerkers denken.
Terug naar Terry en zijn door niets te verdrijven clubliefde.
Ja, hij hield immens van zijn oude kluppie en dat moest worden beloond.  Terry behoort nu met teamgenoot Frank Lampard tot de best betaalde spelers van het Britse eiland.
Vervelend is wel dat de Braziliaanse gastvoetballer Robinho wekelijks nog 9.000 pond meer verdient, uitgerekend bij Manchester City. En dat ook 2 andere spelers aldaar, de heren Adebayor en Tévez, een topinkomen genieten van respectievelijk 140.000 en 140.000 pond per week. Het is duidelijk dat de rijke Arabieren achter deze club er alles aan doen om de beste spelers naar zich toe lokken.
Zul je zien, straks gaan ze weer andere voetballers de kop gek maken. Die vervolgens naar hun clubleiding stappen, er een extra hoog salaris uit weten te persen, en dan aan de buitenwereld kenbaar maken dat ze om redenen van clubliefde blijven waar ze al zaten.

Bron(nen):   The Times