Crisis? Dat betekent: meer drank, meer drugs, meer huiselijk geweld

Groot-Brittannie krijgt een golf van drugsverslaving, alcoholisme en huiselijk geweld op zich af nu de crisis zich vastbijt en er massale ontslagen worden verwacht. Met dank aan de recessie. 
Dat beweert The Times vandaag op gezag van instellingen die het publieke leven in de gaten houden. Een speciale overheidscommissie die zich over deze kwestie buigt, adviseert dat er meer initiatief moet worden genomen om de sociale gevolgen van faillissementen, ontslag en langdurige werkloosheid op te vangen. 
Er zal een veel groter beroep worden gedaan op gezondheidszorg en welzijnsinstellingen, zo is de verwachting. Ook zullen meer kinderen zich melden bij de staatsscholen nu ouders vaak geen geld meer hebben voor particulier onderwijs. 
Speciale aandacht dient uit te gaan naar de jeugd. Nu al is 30 procent van de schoolverlaters werkloos, een record sinds 1992. Let op, zegt de Audit Commission die deze kwestie bestudeerde, tot nu toe waren de effecten van de crisis vooral economisch, maar nu gaan de sociale effecten zich openbaren – met massawerkloosheid op lange termijn – en dat zal grote gevolgen hebben.

Bron(nen):   The Times