Doodseskaders in Irak jagen op homo’s

Een nieuw rapport van Human Rights Watch over Irak zal de komende week nog veel aandacht krijgen. Milities vooral van shi'itische huize maken systematisch jacht op homoseksuelen, die worden ontvoerd, gemarteld en vermoord, zo meldt een verslaggever (zelf een homoseksuele moslim) van The Daily Beast die het rapport al voor publicatie heeft kunnen inzien.
De 'stille campagne' is begin dit jaar op gang gekomen en zou al aan tientallen mensen het leven hebben gekost. De motor achter de moorden zijn milities onder leiding van Muqtada al-Sadr, de belangrijkste leider van het shi'itische verzet tegen de Amerikaanse aanwezigheid. Inmiddels jagen ook andere milities op homo's, kennelijk in een soort morele concurrentieslag met de milities van al-Sadr.
Het 'epicentrum' van de moordcampagne is de enorme wijk Sard City in Bagdad, maar ook in andere delen van het land (Kirkuk, Basra) zouden vermeende homoseksuelen worden vermoord. De regering staat er volgens Human Rights Watch bij en kijkt ernaar.
De lijken van de slachtoffers worden bij het vuilnis gedumpt of als waarschuwing opgehangen in de straten. Veel slachtoffers worden op gruwelijke wijze gemarteld, ook om hen details of namen te ontfutselen van andere mannen die homoseksueel zijn.
Foto: Onbekenden hebben drie mannen gedood in Ramadi en briefjes op hun lijken achtergelaten waarop staat dat deze mannen homoseksuelen waren.

Bron(nen):   The Daily Beast