Professor Roos Vonk wil minister Kamp toch niet op de bek slaan

Roos Vonk, ooit maatje van Diederik Stapel, stuurde onlangs een tweet dat ze Henk Kamp op zijn bek wilde slaan. Ze is het niet eens met diens beleid inzake schaliegas en dat wilde ze, zo schreef ze, graag met geweld tonen. In een latere tweet vond ze dat mensen die dat raar vonden niet moesten zeuren. Maar het college van bestuur van de Radboud Universiteit heeft de hoogleraar fatsoen bijgebracht. 'Deze tweet (over Henk Kamp) en de daaraan voorafgaande (over Albert Heijn) heb ik geschreven in een stemming van ergernis en machteloosheid – niet als psycholoog of hoogleraar, maar gewoon als burger met idealen,' schrijft Vonk in een verklaring op haar website. Ze gaat door het stof n biedt haar excuses aan. Ze zij deze dingen alleen met de idealen van en burger. Vreemde idealen dan, maar misschien is Vonk vleeseter. Zij schreef mee aan het onderzoek van Stapel waaruit bleek dat vleeseters ‘egocentrisch’ zijn en ’hufterig gedrag’ vertonen.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Sorry, ik blijf moeite hebben met die spelfouten….

 2. kletsmajoor

  Ze schreef als “burger met idealen”. Nu begrijp ik pas dat het geweld van milieuactivisten, dierenbeschermers, asielactivisten, etc, etc slechts uitingen van hun idealen zijn.

 3. Robin

  Dat die juffrouw niet op staande voet is ontslagen blijft een raadsel voor mij. Je beroepsgroep en werkgever zo te kijk zetten lijkt mij reden voor direct ontbinden dienstverband.

  • Heldoppantoffels

   Op zich kan ik mij voorstellen dat je mensen op de bek wil slaan die als blinden achter de energiemaatschappijen aanlopen en middels boren naar schaliegas zware chemicaliën de grond in willen pompen.

   In de rol zoals zij die heeft heb ik totaal geen moeite met (zware) kritiek op haar werkgever.

   (in antwoord op Robin)
   • Robin

    Ik denk dat je mensen die in onze samenleving er een andere mening op na houden nooit op de bek mag meppen. Ook al doen ze niet wat jij wilt.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Normaal gesproken ben ik dat met je eens en toch zijn er uitzonderingen. Als iemand van mening is dat hij mij met grof geweld mag bedreigen, dan zijn er situaties te bedenken waarin geweld ok is.
     Kamp en zijn vriendjes van Shell etc. willen zomaar de volksgezondheid bedreigen en het milieu zware schade toebrengen voor een beetje gas. Wetende dat dit voor veel mensen tot ernstige ziekten kan leiden maakt dat ik mij kan voorstellen dat er mensen zijn die daar wel een klap voor over hebben.

     (in antwoord op Robin)
 4. Dead Silence

  Goedkoop excuus om je achter je idealen te verschuilen. Ik ken ook een groep die in de naam van dood en verderf zaait. Zegt genoeg over haar persoon.

 5. Really

  Ow toch maar niet doen dan?

Reacties niet toegestaan