Mannen nemen teveel plaats in in trein en metro

Vrouwen hebben de neiging tasjes naast zich te zetten in de hoop dat er niemand naast hen durft. Mannen doen dat anders. Die blazen zichzelf op. Een tumblr vol te grote mannen  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  In veel gevallen zonder meer waar.
  Maar de ruimte die je tegenwoordig beschikbaar hebt om te zitten in de treinen en dan vooral de sprinters , is schandalig krap.
  De mensen in Nederland behoren tot gemiddeld een van de langste mensen ter wereld en we “krijgen” ruimte die precies geschikt is voor een Pygmee.

  • Violacase

   Zo is dat. Veel foto’s laten mannen zien met een tas tussen hun benen. Dan moeten de benen dus iets uit elkaar geplaatst worden. Dat is verwaarloosbare ruimte, niemand zit met zijn benen stijf tegen elkaar geperst als het niet hoeft.

   (in antwoord op Captain Caveman)
  • André Somers

   Klopt. In de tram passen mijn bovenbenen bijvoorbeeld gewoon met geen mogelijkheid tussen de rugleuning van mijn stoel en die van de stoel voor me. Ik moet dus wel scheef gaan zitten. Ik kies daarom eigenlijk altijd voor de zitting aan het gangpad.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 2. Pietje_Precies

  ja, het moet ook bungelen. Vrouwen (met een rok) zijn gewend hun benen bij elkaar te houden. fijn dat mannen en vrouwen verschillend zijn.

 3. Kopje thee

  Oh mijn hemel dit is zo ontzettend herkenbaar! Ook vreselijk: als ze hun ene been op het andere leggen, zodat hun schoenzool zowat bij jou op schoot ligt. Veel mannen (gek genoeg ja, het zijn vaak mannen) hebben geen enkele boodschap aan de persoonlijke ruimte van anderen. Wijdbeens zitten heeft niets te maken met lichaamslengte (of die van bepaalde lichaamsdelen), maar met schijt hebben aan de rest.

 4. Cornelis Berend

  Karel de Grote was 1.52. Het openbaar vervoer is nog steeds helemaal afgestemd op hem en zijn tijdgenoten. Dat onze ‘footprint’ een beetje is toegenomen door gezond eten, of juist ongezond eten met veel hormonen speelt bij OV geen rol: het moet onaangenaam zijn.

Reacties niet toegestaan