Trump claimt overwinning, beweert dat er is gefraudeerd

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de overwinning geclaimd in de Amerikaanse verkiezingen, hoewel er in diverse belangrijke staten nog miljoenen stemmen moeten worden geteld. Ook beweerde hij dat er is gefraudeerd, zonder die claim verder te verduidelijken.

Tijdens zijn speech zei Trump: "We hebben in staten gewonnen waar we niet verwacht hadden te winnen, zoals Florida. We wonnen Ohio, Texas, Georgia, North-Carolina, Pennsylvania. Ze konden ons niet meer inhalen. En we hebben ze niet eens allemaal nodig.”

"Ineens stopte alles. Dit is fraude ten opzichte van het Amerikaanse volk. Dit is een schande. Want eerlijk, wij hebben deze verkiezingen gewonnen. Dus ons doel is om nu de integriteit te garanderen. Wij willen dat de wet op de juiste manier wordt gebruikt, dus we gaan naar het Hooggerechtshof.”

Ook wil de president dat het stemmen stopt. "Ik wil niet een stembiljet vinden om 04.00 uur in de nacht en die op de lijst zetten. Het stemmen moet stoppen.”

Op Twitter schreef Trump dat hij een grote voorsprong heeft op zijn tegenstander Joe Biden, "maar zij proberen de verkiezingen te STELEN. Dat zullen we nooit toelaten", klinkt het. "Een grote OVERWINNING!" voegde Trump er aan toe. Wie "zij" zijn, liet hij in het midden.

Bron(nen):   AD