‘6 Marokkanen tuigen vrouw af’ wordt: ‘vrouw doet valse aangifte’

De 20-jarige vrouw uit IJmuiden die onlangs aangifte deed van mishandeling in Haarlem heeft bekend dat zij het verhaal verzonnen heeft. Telegraaf in topvorm, PVV stelde kamervragen en het beeld van de rol-Marokkanen was weer bevestigd.

Op vrijdagavond 4 oktober zou zij in de bus richting Haarlem een discussie hebben gehad met twee mannen. Zowel de vrouw als de mannen zouden bij de halte Minahassastraat aan de Rijksstraatweg in Haarlem zijn uitgestapt. Toen zij op de kruising Rijksstraatweg/Planetenlaan aankwam zou zij door nog vier andere mannen, die kennelijk bij het tweetal uit de bus hoorden, zijn opgewacht. Vervolgens zouden de zes mannen (volgens aangeefster vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst) haar mishandeld hebben. Diezelfde avond heeft de vrouw aangifte gedaan bij de politie.

De politie heeft de zaak hoog opgenomen en uitgebreid onderzocht. Er is fors geïnvesteerd om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld die avond. Diverse camerabeelden zijn opgevraagd en uitgekeken, er heeft een passantenonderzoek plaatsgevonden en er zijn getuigen getraceerd en gehoord.

Gedurende het onderzoek bleek dat zowel de camerabeelden als de diverse getuigenverklaringen het verhaal van de vrouw niet ondersteunden. Daar vervolgens het vermoeden rees dat de vrouw een valse aangifte had gedaan, is zij gisteren door de politie ontboden op het bureau en geconfronteerd met de verschillen tussen haar verklaring en de onderzoeksbevindingen. Daarop bekende zij het gehele verhaal inderdaad verzonnen te hebben.

Het doen van valse aangifte is een strafbaar feit en in dit geval heeft de aangifte tot veel maatschappelijke discussies en zelfs tot kamervragen geleid. Naar aanleiding van de bekentenis van de vrouw heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal bepalen of er, en zo ja welke, consequenties worden verbonden aan de valse aangifte. De politie zal onderzoeken in hoeverre de gemaakte kosten op de vrouw verhaald kunnen worden.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Dit gebeurt te vaak helaas, toch wordt er niet zoveel mee gedaan. Sterker nog, de berichten over de vermeende misdaad wordt in chocoladeletters breed uitgemeten in de Telegraaf met in de kop het woord Marokkanen.
  Dit bericht lees je overheen tenzij je echt goed kijkt en dan gaat het opeens over een “zestal”.

  • Calhoun84

   En toch staat dit bericht net zo prominent op wel.nl als andere berichten 😉

   Wat betreft de Telegraaf (en het AD) heb je gelijk, maar dat weet je wanneer je die kranten leest.

   (in antwoord op Mo Meta)
  • RhodBerth

   Dit staat ook gewoon prominent op telegraaf.nl.

   Niet meteen de slachtoffer positie. Pas als een groep uit de slachtofferpositie komt en gewoon de rotte appels intern gaat aanpakken kan de groep als geheel zichzelf in een betere positie manoeuvreren.

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Calhoun84

    Ik denk dat Mo Meta bedoeld dat er in eerste instantie met chocoladeletters in de Telegraaf stond dat “Marokkanen” die vrouw hadden mishandeld en nu gewoon spreekt over “mannen”.

    Ik snap wel dat dit storend is.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • checkit

    hun zijn niet van plan om te veranderen, slaapkopje. ze houden de boel op en leveren nederland en nederlanders een achterstand op, je wordt gefopt waar je bij staat – het enige doel is dat nederlanders onderdanen van hun worden en uiteindelijk niet meer bestaan. heel de wereld moslim is hun missie – als je dat nu nog niet weet dan lig je in een coma.

    (in antwoord op RhodBerth)
  • DiscuJohn

   Ik keur verkeerde berichtgeving niet goed, integendeel, de journalistiek heeft een zeer belangrijke taak om het nieuws feitelijk juist te brengen. Oorzaak is natuurlijk dat ‘we’ 30 jaar lang niet mochten praten over ‘buitenlanders’, zonder als racist (etc, etc) weggezet te worden. Deze censuur is behoorlijk afgenomen, men heeft er meer maling aan. Wat je nu ziet is – mede door oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in criminaliteitscijfers (wat je feitelijk gezien niet kan ontkennen) – dat mensen teveel vrijheid nemen (=te snel foute conclusies trekken) om hun ‘gelijk’ (= “zie je wel, het zijn weer de buitenlanders”) te uiten.
   Ik verwacht dat dit nog wel even aanhoudt. In ieder geval zolang de oververtegenwoordiging een feit blijft, maar dat het echt wel zal normaliseren.
   Nogmaals, ik keur het niet goed. Maar zo zit de menselijke (collectieve) geest in elkaar. Daarnaast is en blijft eenieder verzot op sensatie en drama en daar spelen media handig op in.

   (in antwoord op Mo Meta)
 2. Jan Leul

  Geinig dat de gutmensch WIK redactie met dit artikel duidelijk haar politieke voorkeur laat blijken,van de al jarenlange problemen met Marokkaans tuig in het Haarlemse schalkwijk en de onlangs twee schofterige overvallen op 90 jarigen,waarvan één met dodelijke afloop,heb ik hier nog nooit één letter gelezen.
  Hierbij wat leesvoer,wellicht worden jullie wakker.
  http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article23768173.ece/Man-zwaargewond-na-overval-in-woning-Haarlem
  http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article25062423.ece/Slachtoffer-brute-overval-in-Haarlem-alsnog-overleden?lref=r_regionaal
  http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article24995783.ece/Zorgen-over-gewetenloze-crimineeltjes

 3. Jan Leul

  UPDATE : PvdA burgemeester : ‘IJmuidense moet Marokkaanse gemeenschap excuses aanbieden’
  http://www.noordhollandsdagblad.nl/article25128373.ece/IJmuidense-moet-Marokkaanse-gemeenschap-excuses-aanbieden_

Reacties niet toegestaan