Spijkerbroek, nu ook voor wereldleiders

Toen de Russische president Dmitri Medvedev afgelopen juli ging dineren met de Obama's droeg hij een donkere strakke spijkerbroek. En hij is niet de enige wereldleider, signaleert The Wall Street Journal, die op een spijkerbroek vertrouwt om zichzelf een 'powerlook' aan te meten.
Barack Obama en de Sarkozy's laten zich op zijn tijd ook graag zien in jeans. En in de zakenwereld is een spijkerbroek ook al lang geen uitzondering meer, met dank aan onder meer Steve Jobs van Apple. "Een goed gekozen spijkerbroek geeft de drager een aura van zelfvertrouwen en moderniteit," aldus de Amerikaanse zakenkrant. Een leider in spijkerbroek laat zien dat hij bereid is de mouwen op te stropen.
De spijkerbroek was ooit de outfit van een alternatieve generatie, maar nu gaan zelfs bestuurders die zich graag op een klassieke manier kleden, overstag. De jeans - liefst op maat gemaakt - moet dan wel vergezeld gaan van een klassiek gestreken overhemd en goede schoenen. En enkele delen van de zakenwereld bieden nog verzet, zoals het bankwezen en de accountancybedrijven.
Als Jan Peter Balkenende binnenkort in spijkerbroek opduikt in Brussel, weet u hoe het komt.

Bron(nen):   The Wall Street Journal