Adembenemende video: een mafiamoord

Een link naar een buitengewone film. Dankzij een gesloten videosysteem in de stad Napels is vastgelegd hoe een moordenaar op een man afkomt en hem doodschiet met een pistool. Als het slachtoffer ligt, wordt de laatste kogel door zijn hoofd geschoten en loopt de dader kalm weg. Bloedspatten zijn zichtbaar en de man heeft nog een sigaret in zijn handen. 
Het slachtoffer heet Mariano Bacio Tarracino, 53, en hij heeft vermoedelijk te maken met een drugstransport waarover ruzie is ontstaan tussen 2 rivaliserende mafia-clans. 
De beelden zijn van mei 2009, maar de Italiaanse justitie wilde ze niet eerder tonen in de hoop de dader op te sporen. Nu dat niet is gelukt, hoopt men met het vrijgeven van de beelden dat er tips van derden binnenkomen. Het komt maar zelden voor dat een mafiamoord op beeld is vastgelegd.
Tijdens de schietpartij waren er mensen op straat in het Sanita-district in het centrum van Napels, zo laat de video zien, maar de animo om naar de politie te gaan is bijzonder klein. 
Volgens Roberto Saviano, schrijver van de bestseller Gomorra, is de onverschilligheid van de mensen op de video die gewoon doorlopen, misschien wel het meest schokkend.

Bron(nen):   Video  The Daily Telegraph