Apocalypse 2012

Veel mensen verwachten dat het einde der tijden in 2012 daar zal zijn. 
De oorzaken zijn velerlei: Nostradamus, de Maya-kalender, angst voor de opwarming van de aarde, maar ook het presidentschap van Barack Obama.  Wie goed om zich heen kijkt, ziet allerlei aanwijzingen dat de totate apocalypse nu wel heel nabij is. 
Hollywood zit trouwens al helemaal op dit spoor. De bekende filmregisseur Roland Emmerich heeft de wereld al minstens drie keer vernietigd. In 1996 werd in Independence Day de beschaving door een stel aliens kapot gemaakt. In The Day After Tomorrow (2004) was sprake van een klimaatramp. En nu, in november, komt hij met 2012 waarin hij zijn vorige werk overtreft en de wereld volgens een oude profetie wordt gespleten. 
Ook komt er een stortvloed aan tv-series waarin de apocalypse een hoofdrol speelt. Door kannibalen op de hielen gezeten, enorme rampen die dankzij fabuleuze technieken werkelijkheid worden, enkele laatste overlevenden tussen de ruines; wat Hollywood betreft is het doomsday
The New Yrok Times ziet voor het verbreiden van de ondergangsgedachte een hoofdrol weggelegd voor het wereldwijde web. En ook Twitter zal een grote bijdrage leveren aan de paniek. 
Daarna draait de wereld, net als bij vorige voorspellingen over de ondergang, gewoon door. 
Op de foto ziet u Denzel Washington in The Book of Eli. Veel kijkplezier!

Bron(nen):   The New York Times