Spoedcursus zelfvertrouwen

Net als veel andere mensen zit u er vast weleens doorheen. En hebt u het gevoel dat u tekort schiet. 
Je wilt zo graag iemand zijn, maar je bent die persoon niet. Je wilt zo graag iets lijken, maar lijkt het eigenlijk wel ergens naar? En je wilt zo graag iets kunnen, maar eigenlijk kun je het niet. 
Twijfels, twijfels, twijfels... Het leven is soms moeilijk en al die verwijten vreten zozeer aan het zelfvertrouwen, dat je zelfbeeld niet langer ongeschonden is. 
U hebt deze kwestie vast al meermalen met uw psycholoog besproken en daar wil Welingelichte Kringen helemaal niet tussen komen - dat is een zaak van u en uw vertrouwensman
Maar mogen we u toch iets aan de hand doen?
Soms geeft het een prettig gevoel als je zeker weet dat een ander er nóg beroerder aan toe is. Of dat een ander ergens nóg slechter in is. Nee, fraai zijn dergelijke gevoelens niet, maar ze bestáán gewoon - ze zijn er nou eenmaal. Dus profiteer er dan ook een keertje van.
Stel, u vindt dat u slecht Duits spreekt. Nee, niet heel beroerd, maar ook niet echt goed. Hier een foute naamval, daar een onzuivere vervoeging. En die uitspraak... Dat zou allemaal veel beter moeten.
Kijk dan eens naar bijgaande video, hij duurt amper 2 minuten. Een bekende Nederlander spreekt daar de menigte toe in zijn allerbeste Duits. En hoe!
U moet beslist eens gaan kijken. Is goed voor het zelfvertrouwen.

Bron(nen):   Der Spiegel