Femen gaat met blote borsten de synode van de kerk verstoren

Activisten van Femen zijn van plan om vrijdag, met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten, de Nationale Synode in Dordrecht te verstoren. Dat meldt dagblad Trouw. De feministische actiegroep hoopt de aanwezigen in de Grote Kerk ervan te doordringen dat de kerk vrouwen onderdrukt. In Dordrecht zijn honderden christenen bijeen om te spreken over kerkelijke eenheid. 'Femen is tegen het patriarchaat', laat een activiste in een e-mailwisseling met Trouw weten. 'Door God als Vader en Heer te blijven verklaren als de essentie van de christelijke doctrine, blijft de vrouw ondergeschikt." Het is volgens Femen dan ook een veeg teken dat de enige vrouw op de uitnodiging van de Nationale Synode de Voice of Holland-zangeres Pearl Jozefzoon is. 'Mannen spreken en vrouwen verzorgen het entertainment.'

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Mo Meta

    En zij denken wel een goed voorbeeld te zijn? Allemaal slanke jonge vrouwen, voornamelijk blank en blond.

  2. RhodBerth

    In Dordrecht komen juist die kerken bij elkaar waar de vrouw allang niet meer voldoet aan het ideaal van de 17e eeuw. Die kerken hebben namelijk afgezegd.

    Het is overigens interessant dat in de 1e eeuwen de kerk juist de plek was waar de vrouwen (eindelijk) rechten kregen, terwijl bij de Grieks/Romeinse cultuur de vrouw het eigendom was van de man, die over haar mocht beschikken, en zelfs mocht beslissen haar te doden!! Daar brak de kerk mee, en omdat het niet de bedoeling was dat de kerk een feministische beweging werd (en een slaven-bevrijdings beweging: dat werd namelijk al over de christenen gezegd) maar een beweging voor iedereen, werd er wel opgeroepen om terughoudend te zijn. Een beetje zoals verstandige mensen nu zouden protesteren voor vrouwenrechten in Islam landen. (dus niet met blote tetten).

    Het jammere is alleen dat veel kerken in die terughoudendheid zijn blijven hangen, en niet begrepen hebben dat juist de kern van de boodschap van de kerk is dat vrouwen en mannen gelijk zijn gemaakt en gelijk zijn bedoeld.

Reacties niet toegestaan