Nieuwe rage met je borsten: mamming

Als je op Facebook wonderlijke foto's zag langskomen van vrouwen die hun (geklede) borsten hebben gelegd op bijvoorbeeld een toonbank, of een tafel, dan was je getuig van een snel opkomend fenomeen: mamming. Het is niet zomaar een mal nieuw fenomeen, er zit een Boodschap achter. De twee reclame dames die de hype proberen te creëren willen met mamming een ode brengen aan slachtoffers van borstkanker. Je kunt allemaal meedoen en het helpt net zo goed als een bandje om je arm Vooral veel te vinden op plaatjes medium Instagram Een paar voorbeelden: Schermafbeelding 2013-10-29 om 09.10.17

Bron(nen):   Mamming      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Ik vind het een domme actie en geeft naar mijn idee zo ook geen bijdrage aan wat voor slachtoffers dan ook. Misschien nog eerder vernederend naar slachtoffers toe.
  Moeten de mannen dan ook iets in die trant doen mbt teelbalkanker?

 2. Genuine_Defector

  “Je kunt allemaal meedoen”
  Klopt niet.

 3. Sandy Verhagen

  Jeeeeemig! Snappen jullie het nou nog niet ??????
  Wij borstkankerpatiënten vinden dit echt zo vreselijk!
  Denken jullie ons echt te steunen hiermee?
  Ja tuurlijk, echt leuk om al die borsten te zien terwijl je zelf net geamputeerd bent, straks doodziek bent van de chemo, inclusief kaal hoofd.
  Ja weer zo’n stomme domme actie

  • Heldoppantoffels

   Allereerst heel naar voor je dat je borstkanker hebt, ik hoop dat je weer helemaal beter wordt.

   Verder zijn er ook borstkankerpatiënten die wel van mening zijn dat deze mensen deze (voor jou domme actie) uitvoeren vanuit een solidariteitsgevoel. (dit kan mij ook overkomen, wat vreselijk)

   Persoonlijk heb ik helemaal niets met dergelijke acties omdat teveel mensen maar iets doen omdat een ander het ook doet en zij begrijpen de ware omvang van zo’n donkere periode in iemands leven niet. Er zitten echter ook mensen tussen die dit wel begrijpen en daarom vind ik dat je ze niet allemaal “over één kam kunt scheren”.

   (in antwoord op Sandy Verhagen)
 4. Femke

  Ik maak morgen wel een foto, tijdens mijn CT scan en plaats die op instragram onder #mamming

 5. Femke

  Het is toch twitter geworden…. #mamming

 6. J. Keuning

  Zoveel domme acties voor bewustwording over borstkanker. Het is niet knap of stoer of sterk om borstkanker te hebben. Het is gewoon kut.
  En wat nog veel erger is: alle energie en geld die in bewustwording worden gestoken helpen niet zoveel. Er moet geld vrijgemaakt worden voor onderzoek naar uitgezaaide en uitzaaiende borstkanker. Dat is de soort kanker waar je dood aan gaat. Het lijkt alsof er meer mensen genezen van borstkanker, maar dat is schijn. Doordat er meer onderzocht wordt (mammografie, echo, MRI, zelfonderzoek) worden meer vroege tumoren gevonden. Die worden vervolgens agressief behandeld en de meeste patiënten genezen dan. Helaas bewijst dit niets. Een groot deel van de gevonden tumoren was waarschijnlijk nooit uitgezaaid en dus nooit levensbedreigend geworden.
  We moeten leren hoe je onderscheid kunt maken tussen gevaarlijke borstkanker en minder- of ongevaarlijke borstkanker, zodat we niet zoveel vrouwen onnodig behandelen met zeer belastende chemo en bestraling, zodat we een effectief middel vinden om de gevaarlijke (=dodelijke) variant kunnen bestrijden. Dat heeft zin.

Reacties niet toegestaan